Ermiş TGKK Seminerine katıldı

TGKK MARDİN İL BAŞKANLIĞININ SEMİNERİNE KIZILTEPE KAYMAKAMI ERMİŞİN KATILIMINA GENÇLERDEN BÜYÜK İLGİ

Gündem 28.01.2015 11:31:22 0
Ermiş TGKK Seminerine katıldı

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Mardin İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu ‘’ Dinamik Bir Ülke İçin Bugünün Eğitimli Gençliği ‘’ adlı seminer çalışmasına Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermişin katılımı büyük bir ilgiyle karşılandı. Konfederasyonun il başkanı İslam Kip’in daveti üzerine katılan Ermiş gençlerden büyük ilgi gördü.

Seminere kaymakam Ermişin yanı sıra Kızıltepe’nin Kanaat Önderlerinden Fesliğen Köyü Muhtarı Abdurrahman Saruhan, Mardin’de ki çeşitli lise ve ortaokulların Öğretmen ve öğrencileri, Artuklu Üniversitesinin Gençlik Kulüp Temsilcileri ve öğrencileri ile halktan birçok kişi katıldı.

Program, İl Başkanı İslam Kip’in kaymakam ve diğer misafirlere yaptığı teşekkür konuşmasıyla başladı. Daha sonra İl Teşkilatının Uluslararası ilişkilerden sorumlu Başkan yardımcısı Muhammet Toparlı söz alarak, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve Mardin İl Başkanlığının kısa bir tanıtımını yaptı. Tanıtımdan sonra, Konfederasyonun Gençlikten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ‘’ Selman Saruhan ‘’ Semineri sundu.

Başkan Yardımcısı Saruhan, Sunumda, özellikle 13 – 18 yaş aralığında bulunan gençlerin, içerisinde bulundukları dönemin Psikoloji, Sosyal ortam ve Eğitim alanlarında meydana gelebilen olası problemler ve son günlerde gençler arasında kullanımı büyük oranda artan başta Bonzai olmak üzere, çeşitli uyuşturucu madde kullanımının önüne geçebilmek için yapılabilecek çalışmaların kritik önemine dikkat çekti.

Sunumdan sonra söz alan Kaymakam Ermiş, gençlerin sokaktaki şiddet olaylarından, uyuşturucu madde kullanımın olduğu ortamlardan uzak tutulabilmeleri için Eğitim, Spor, Sanatsal ve Kültürel faaliyetlere yönlendirme çalışmaları gibi çeşitli konularda bir konuşma yaptı. Konuşmasından sonra konukların sorularını tek tek cevaplayıp, gençlerle ilgili olumlu olabilecek her türlü girişimi destekleyeceğini belirtti.

Kaymakam Ermiş’in konuşmasından sonra, İl Başkanlığının geleneksel hale getirdiği Çiğköfte ikramında bulunuldu. Sıcak ve Samimi bir havada gerçekleşen program, Konfederasyon İl Başkanı İslam Kip’in kaymakam Erdoğan Turan Ermişe teşekkür edip Plaket sunmasıyla sona erdi.