ESKİ MİLLETVEKİLİ NURETTİN YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ

CHP eski Mardin milletvekili Nurettin Yılmaz, Ankara´da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yılmaz´ın cenazesi vasiteyi gereği memleketi Şırnak´ın Cizre ilçesinde toprağa verilecek.

Gündem 23.06.2018 14:37:34 0
ESKİ MİLLETVEKİLİ NURETTİN YILMAZ HAYATINI KAYBETTİ

CHP´den 1973 yılında ilk kez Mardin milletvekili olarak seçilen ve TBMM´de 18´inci dönemde milletvekili olarak görev yapan Nurettin Yılmaz (80), solunum yetmezliği nedeniyle uzun süredir tedavi gördüğü Ankara´daki özel hastanede dün akşam yaşamını yitirdi. 3 dönem milletvekilliği yapan, eski Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk´ün görev süresinin dolmasıyla cumhurbaşkanı adayı da olan Nurettin Yılmaz´ın cenazesi, Ankara´da düzenlenecek törenin ardından vasiyeti üzerine memleketinde Şırnak´ın Cizre ilçesine getirilerek defnedilecek.

 

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil AYDOĞAN vefat mesajını yayınladı. 

DEĞERLİ BİR ŞAHSİYET, ONURLU VE CESUR BİR SİYASETÇİ VE BANA HER ZAMAN KARDEŞİM DİYE HİTAP EDEN, KÜRT HALKININ ENDER YETİŞTİRDİĞİ,TÜRKİYE HALKLARININ DEMOKRASİ SAVAŞÇISI OLAN, ÜÇ DÖNEM MARDİN MİLLET VEKİLİĞİ YAPAN, NURETTİN YILMAZIN ÖLÜMÜNÜ BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENMİŞ BULUNMAKTAYIM.

ANISI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM.
AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM.ÜLKEMİZDE BARIŞ VE DEMOKRASİDEN YANA OLAN HERKESİN BAŞI SAĞOLSUN. 
ALLAH RAHMET ETSİN MEKANI FİRDEVSİ CENNETİ OLSUN
Cemil AYDOĞAN
BARIŞ AKTİVİSTİ VE MEZOPOTAMYA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI