Eşleri iş bulamayınca gözleme açarak ailelerini geçindiriyorlar

Mardin Kızıltepeli Rahime Topçu ve Naile Akkaya ikisinin de eşi iş bulamadığı için çalışamıyor. İki cefakar anne açtıkları iş yerinde gözleme yaparak ailelerini geçindiriyor. Yöresel ekmekler de yapan çalışkan kadınlar ilçede her kesimden büyük takdir to

Yaşam 23.01.2019 10:25:07 0
Eşleri iş bulamayınca gözleme açarak ailelerini geçindiriyorlar

SELMAN GÜNEŞ

Mardin Kızıltepeli Rahime Topçu ve Naile Akkaya ikisinin de eşi iş bulamadığı için çalışamıyor.  İki cefakar anne açtıkları iş yerinde gözleme yaparak ailelerini geçindiriyor. Yöresel ekmekler de yapan çalışkan kadınlar ilçede her kesimden büyük takdir topluyor.

Hamuru açıyorlar, gözleme yapıyorlar, lezzetli yöresel ekmekleri pişiriyorlar. Kızıltepeli Rahime Topçu´nun 6 çocuğu ve Naile Akkaya´nın da 6 çocuğu bulunuyor. İki annenin de eşleri iş bulamıyor ve sağlık problemleri ile boğuşuyor. Cefakar anneler ailelerini geçindirmek için küçük bir dükkan kiralayarak burada  gözleme açmaya başladı. Kısa sürede işlerini büyüten iki anne, yöresel ekmekler de pişiriyor. Çalışkan anneler gençlerin hazır yiyecekler tüketmesine karşı olduklarını söyleyerek bazlamalarını tüketmelerini istiyor.

Rahime Topçu 6 çocuğunu okutabilmek için çalıştığını söylüyor. Topçu, ?Eşim çalışamıyordu. Bunun için mecburen ben çalışmalıydım. Eşimin biraz sağlık problemleri var. Çocuklarım da okul okuduğu için çalışamazdı. Çocuklarımın geçimi için bu işi yapmaya başladım.  Her 6 çocuğum da okul okuyor.  Gözleme yapmaya başladım. Yorucu olsa da işimden memnunum. Gençlerin hazır yemek tüketmesini istemiyorum. Buraya gelip yemeklerimizi tatmalarını istiyorum. Bize destek veren insanlar da var. Burada ciddi bir emek sarf ediyorum.  Telefon üzerinden sipariş alıyoruz. Müşterilerimizden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Çok şükür işlerimiz iyiye gidiyor.? dedi.

Rahime Topçu´nun üniversite mezunu kızı Revşan Topçu´da gözlemeleri müşterilere servis ederek annesine yardımcı oluyor. Revşan Topçu, ?Ziraat mühendisliğini bitirdim. Ben de 4 yıldır mezun oldum ama iş bulamıyorum. Bölgemizde özellikle kadınlar iş bulamıyor. Burada anneme yardım ediyorum, servis yapıyorum, gözleme  açıyorum. Böylelikle geçimimizi sağlıyoruz.? diye konuştu.

Naile Akkaya da vatandaşların kendilerine destek vermesini istiyor. Akkaya, patatesli, peynirli, kıymalı gözleme yaptıklarını söylüyor.

Cefakar annelerin ellerinden bu lezzetleri tadan müşteriler de oldukça memnun kaldıklarını ifade ediyor./resimler/2019-1/23/1026490157842.jpg