Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu Yapıldı

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığı olağan genel kurulu ilçe halk eğitim merkezinde yoğun bir katılım ile yapıldı.

17.01.2018 09:22:22 0
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu Yapıldı

İlçe Halk eğitim merkezi konferans salonunda yapılan olağan kongrede yasal çoğunluğun sağlanması sonrasında gündem maddeleri okundu. Divan başkanlığına verilen tek listenin adayı mevcut başkan Zeynettin Ayav Başkanlığında ki yönetim kurulu oylama sonucu güven tazeledi. 2186 üyesi bulunan ve olağan toplantıya katılan 344 esnafın oyunu alan Ayav kongrede yaptığı konuşmada, esnaf sorunlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. ?İlçemizde AVM mağazalar zinciri yerel esnafımızı bitirmiştir. Haksız ve usulsüz rekabete maruz kalmaktadır. Her sokakta Ulusal düzeydeki AVM´ler neredeyse köyleri bile ele geçirmeye başlayacaktır. Bu haksızlığın acilen önlenmesi gerekmektedir. Buna çözüm için oda olarak alternatif projeler geliştireceğiz. Meslek gruplarının aktif hale getirilmesi için iş yeri denetim ve danışmanlık gruplarımızı oluşturacağız. Her meslek grubundan mesleki komisyonlar oluşturacağız. Yeni dönemde aktif faaliyetlere projelere imza atacağız. Yeni dönemde yönetim kurulumuz 9 kişiden 11 kişiye yükselerek Mardin ilimizin sayı olarak faaliyet olarak en büyük oda unvanını korumuş bulunmaktadır. Yeni almış olduğumuz bina dairesinde sürekli olarak esnaf toplantıları yapılacak çözüm üretme mevkisi olma gayretinde olacağız. Kızıltepe esnaf ve sanatkarımız özverilidir, çalışkan ve girişimcidir. Esnaf sanatkarlar kredi kefalet kooperatifinden gerekli krediler ile tam destek olmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar 72 milyon TL kredi dağıtılmıştır. İşyeri edindirme kredisi açılır açılmaz esnafımızı iş yeri sahibi etmek için elimizden gelen bütün gayreti çabayı göstereceğiz.

 

"AVM mağazalar zinciri yerel esnafımızı bitirmiştir."

 

Esnafımız ile beraber eğitimlere ağırlık vereceğiz. Hijyen eğitimleri KOSGEB girişimcilik eğitimleri DİKA projeleri ile eğitimlere ağırlık verilecektir. İlçemizde bulunan bütün meslek odaları STK´lar, dernek, federasyonlar, vakıflar, üniversite ile beraber ilimiz için ilçemiz için projeler üreterek üreten toplum yararına faaliyetlerde bulunacağız. ?

Yasal sürenin bitiminde açılan sandıklardaki oy sayımından sonra tek liste ile kongreye katılan Zeynettin Ayav seçimi kazanarak 4 yıllığına yeniden Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına seçildi.

Gerçekleştirilen 2018 olağan genel kurulunda başkanlığa seçilen Zeynettin Ayav, yaptığı teşekkür konuşmasında, ?Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlarımızın güvenini tekrar tazeledik. Yönetim ve Denetim kurulum ile bu muhteşem teveccühe layık olma azimli mücadelesinde olacağız. Katılımda bulunan ve bulunamayan bütün esnaf sanatkar kardeşlerime kongremizde bizi onurlandıran misafirlerimize teşekkür eder saygı sevgilerimizi sunuyoruz. Bu azimli ekibimiz ile yakında bir çok projelere sürprizler yapacağımızın müjdesini şimdiden vermek istiyorum. Bütün esnafımın, sanatkarımın ticari faaliyetinden Başarılar dilerim. Rabbim hepinizi muvaffak etsin bol bereketli kazançlar nasip etsin.? Açıklamlarına yer verdi.