Esnaftan yürek ısıtacak hareket

Mardin Kızıltepe´de bir esnafın yağmurlu ve soğuk havada doğum yapan sokak köpeği ve yavrularına kulübe yapması yürekleri ısıttı.

Yaşam 17.12.2019 07:55:28 0
Esnaftan yürek ısıtacak hareket

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe Yeni Mahalle Cumhuriyet Meydanında yağmurlu bir günde Nezir Yavuz ismindeki esnaf,  kaldırımda doğum yapan ve soğuktan titreyen bir köpek ve yavrularını gördü. Çevredeki esnaflara da durumu ileten Yavuz, bir marangoz çağırarak köpeğe ve minik yavrularına bir kulübe yaptırdı. Ahşaptan yapılan kulübenin içine halı da seren hayırsever esnaf, köpeği ve yavrularını kulübelerine yerleştirdi.

Köpeklerini haline çak acıdığını anlatan Nezir Yavuz, ?Sabahleyin dükkanı açmaya gelirken hava yağmurluydu. Ondan sonra köpeklerin sesini duyduk ve marangozu  çağırdık. Sağ olsun geldi ve kulübeyi yaptık. Ondan sonra yavruları koyduk, onları yağmurdan koruduk. Bütün esnaf arkadaşlarımız yemek artıklarını falan getiriyor.  Hayvanlarımıza sahip çıkalım? dedi.

Sokak köpeklerinin kulübesini yapan marangoz Aziz Doğruyol ise ?Sabah erkenden Nezir Ağabey yanıma geldi, ?köpekler için kulübe yap´ dedi. Ölçüsünü aldım ve sağ olsun kendisi yaptırdı. Çadır alarak üstünü de kapattık? diye konuştu.

?Hayvanların durumu iyi?

Cumhuriyet Meydanında esnaflık yapan Eşref Demirel de  şunları dile getirdi: ?Hava çok soğumuştu ve bu yavrular daha yeni doğmuştu. Esnaf arkadaşlarla beraber geldik ve ne yapabileceğimizi düşündük.  Arkadaşımız Nezir Yavuz hemen bir marangoz çağırdı. Ona bir kulübe yaptırdı. Burada döner, yemek artıkları et falan veriyoruz. Hayvanların durumu şimdi gayet iyi."

/resimler/2019-12/17/0804573105865.jpg