Evi yanan Çağırdan ailesi esnafların desteğiyle yeni bir eve kavuştu

Ümran Çağırdan eşi ve iki çocuğuyla birlikte oturdukları evleri geçtiğimiz ay çıkan yangında eşyalarla birlikte adeta küle döndü. Kızıltepeli esnaftan oluşan Yetim ve Öksüzler Derneği üyeleri, aileyi yeni bir eve kavuşturdu.

Gündem 2.01.2022 12:59:00 0
Evi yanan Çağırdan ailesi esnafların desteğiyle yeni bir eve kavuştu

Mardin Kızıltepe’de Ümran Çağırdan eşi ve iki çocuğuyla birlikte oturdukları evleri geçtiğimiz ay çıkan yangında eşyalarla birlikte adeta küle döndü. Kızıltepeli esnaftan oluşan Yetim ve Öksüzler Derneği üyeleri, aileyi yeni bir eve yerleştirdi.

Kızıltepe Sanayi Mahallesi 711 Sokakta kiralık evde yaşayan 4 kişilik Çağrıdan ailesinin evinde geçtiğimiz ay yangın çıktı. Çağrıdan ailesi alevlerin sardığı evden kaçarak canını kurtardı. İtfaiyenin gelmesiyle yangın söndürülse de evin içindeki eşyalar küle döndü ve ev de kullanılamaz hale geldi. Boya badana işinde çalışan 26 yaşındaki Ümran Çağırdan, geçici olarak babasının evine yerleşmişti.

 Yaptıkları yardımlarla ilçede tanınan ve çoğu esnaf olan Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği üyeleri, geçtiğimiz ay aileyi ziyaret ederek yeni bir ev sözü vermişti. Dernek üyeleri sözünü tutarak aileyi yeni bir eve yerleştirdi. Hayırseverlerin de yardımıyla beyaz eşyalar, halı, perde koltuk takımı, odun sobası gibi ev eşyaları alındı. Dernek üyeleri ailenin gıda ihtiyacını da karşılayarak evi Çağırdan ailesine yeni evi teslim etti.

Dernek başkanı Sadettin Kandemir ve dernek üyeleri aileyi evinde ziyaret ederek yeni evlerinde güle güle oturmaları temennisinde bulundu. Sadettin Kandemir, eski evin kullanılamaz halde olduğunu bunun için aileyi yeni bir eve yerleştirdiklerini söyledi. Hayırsever esnafın desteğiyle yeni yılda bir ailenin yüzünü güldürdükleri için mutlu olduklarını ifade eden Kandemir, desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Baba Ümran Çağırdan dernek üyelerine teşekkür etti.