Evi yanan mağdur aile hayırseverlerden yardım bekliyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde evleri yanan mağdur aile yetkililerden ve hayırseverlerden gelecek yardım elini bekliyor.

Yaşam 4.11.2020 13:40:00 0
Evi yanan mağdur aile hayırseverlerden yardım bekliyor

Yangın, Kızıltepe ilçesi Selahaddin-i Eyyubi Mahallesinde 8 kişilik Altun ailesinin ikamet ettiği evde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı Altun ailesinin evinde yangın çıktı.

Alevler kısa sürede büyüyerek bütün evi sardı. Yangını gören mahalle sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi ve evin içinde bulunan Altun ailesinin fertlerini dışarıya çıkardı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını güçlükle söndürdü. Yangın nedeniyle evdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.

4’ü özürlü 8 kişinin kaldığı 2 odalı evin büyük bölümünün yangında hasar gördüğü görülürken ev sahiplerinden Leyla Altun, yaşadıkları mağduriyete rağmen kimsenin yaralanmamasına şükrettiklerini söyledi.
“Destek ve yardımlarınızı bekliyoruz”

Hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade eden Altun, “İtfaiyeye haber verdiklerinde artık yapacak bir şey kalmamıştı. Evin içi dışı eşyalarımızla komple yanıp gitti. Destek ve yardımlarınızı bekliyoruz. Evimiz kullanılamaz hale geldi. Allah’a çok şükür bize bir şey olmadı.” dedi.

“Deprem nedeniyle derdimizi unutup İzmir için ağlıyorum”

Altun, “Ben ve çocuklarım odadaydık. Bir anda elektrik sesi geldi. İlk başta anlayamadık, sonra odadan çıkınca diğer odanın yandığını fark ettik. Odanın kapısını açtığımız gibi ateş ve duman yüzümüze vurdu. Gelinim bayıldı, onu alıp dışarı çıkardım. Sağ olsunlar komşularımız yetişti, kapıyı kırıp müdahale ettiler ama iş işten geçmişti. Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz. Evimiz yandı. Benim oğlum ve torunlarım özürlüdür. Tek isteğim onların yaşayabilecekleri bir evin olmasıdır. Evde hasar büyük, durumumuz yok, hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Dünya malında gözümüz yok. Çok şükür çocuklarım yangından sağ salim kurtuldular. Kaç gündür deprem nedeniyle derdimizi unutup İzmir için ağlıyorum. Allah hem bize hem de ümmeti Muhammed’e merhamet etsin, ıslah etsin, hayırlı kapılar açsın.” dedi. (İLKHA)