Evinde oturmadı, hayatını eğitime adadı

Kızıltepeli 63 yaşındaki Nevin Sağlam, ömrünü eğitime ve okula gönderilmeyen yetişkin kadınlara, okuma yazma öğretmeye adadı. Sağlam, emekli olduktan sonra evde oturmak yerine Kızıltepe Kaymakamlığı Aile Destek Merkezinde (ADEM) okuma yazma kurslarına gel

Eğitim 24.11.2018 10:36:43 0
Evinde oturmadı, hayatını eğitime adadı

Haber Selman Güneş

Kızıltepe´de yaşayan 4 çocuk annesi 63 yaşındaki Nevin Sağlam, 26 yıl milli eğitimde çalıştı. Emekli olduktan sonra evde oturmak yerine kadınlara okuma yazma öğretmeye çalışan Nevin öğretmen, 10 yıldır da bu kurslarda kadınların hayatına dokunuyor. Emaktar öğretmen 36 yıldır hayatını eğitime adayarak geçirdini belirtiyor. Kızıltepe Kaymakamlığı ADEM´de okuma yazma kurslarında öğretmenlik yaptığını aktaran Nevin öğretmen, kadınlara öğrettiği her bir harf ile dünyaların kendisinin olduğunu anlatıyor.

´10 YILDIR YETİŞKİNLERE OKUMA YAZMA KURSU VERİYORUM´

Çevresindeki bir çok kadının okula gönderilmediğini anlatan Sağlam, "26 öğretmenlik yaptıktan sonra emekliliğe ayrıldım. Ardından okuma yazma kurslarına başladım. 10 yıldır yetişkinlere okuma yazma kursu veriyorum. Yani 36 senedir öğretmenlik yapıyorum. Öğrencilerime verdiğim her bir harf beni mutlu ediyor. Benim çevremdeki bayanların çoğu zamanında okula gönderilmemiş. Kadınlarımız eğitilmemiş, cahil bırakılmış." dedi.

Okuma yazma kursuna gelen yetişkinlerin artık sosyal hayata atıldığını belirten Sağlam, "Öğrencilerim gayet gayretli, verdiğim her harfi öğreniyor. Onlar mutlu olduğunda ben de mutlu oluyorum. Bir otobüse bindiklerinde nereye gideceğini bilmiyorlardı. Ama buradaki kurstan sonra bunu da öğreniyorlar ve bana teşekkür ediyorlar. Öğrencilerim bana, ´hocam hangi vasıtaya bineceğimizi öğrettin´ diyorlar. Adres sormayı öğreniyorlar." açıklamasını yaptı.

/resimler/2018-11/24/1041265814643.jpg

Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğretmen bir okyanustur içine her şey sığar. Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslektir. Bu meslek o kadar büyük bir meslektir ki eşi ve benzeri yoktur. Küçük bir çocuk boş bir CD gibidir. Onu kim dolduruyor? Öğretmen dolduruyor. Gerçekten de öğretmenlerin topluma çok büyük katkısı var. Bütün ailelerimiz eğitim ve öğretimin önemini bilsin ve çocuklarını okula göndersin. Bugün doktoru öğretmen yetiştirir. Valiyi de öğretmen yetiştirir. Benim 4 çocuğum var. 4 çocuğum da üniversiteli oldu. Bir oğlum da öğretmen oldu. Yani 4 çocuğum da üniversite okudu. Eğitime verilen masraf topluma geri dönüşümlüdür."

 

Öğretmenlerinin gençlere taş çıkarttığını anlatan kursiyer kadınlar, kurs için kendilerine tanınan imkandan dolayı Kaymakam Mehmet Yüzer ve ADEM Sorumlu Müdürü Aslı Gülden Çiçek´e de teşekkür etti.