Evleri küle dönen mağdur aile yardım bekliyor

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde evleri yanan mağdur aile yetkililerden ve hayırseverlerden gelecek yardım elini bekliyor

Yaşam 29.08.2020 13:45:23 0
Evleri küle dönen mağdur aile yardım bekliyor

Kızıltepe ilçesi Sanayi Mahallesi 428 Sokakta  Bayram Tekin eşi ve 4 çocuğuyla birlikte dün gece saat 23.30 sıralarında yatmak için bahçelerinde bulunan tahtta yatmaya geçti. Gece saatlerinde henüz belirlenemeyen  bir nedenden dolayı Tekin ailesinin evinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek bütün evi sardı. Yangını gören mahalle sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi ve tahtta uyuyan Tekin ailesini dumanlar içerisinden kurtardı.  Olay yerine  gelen itfaiye ekipleri yangını güçlükle söndürdü. Çıkan yangında evleri içindeki eşyalarla birlikte küle dönen Tekin ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 

?Eşyalarımız komple yanıp gitti?

Bir bankada çaycılık yapan Bayram Tekin mağdur olduklarını belirtti. Hayır severlerden yardım beklediklerini ifade eden Tekin, ?İtfaiyeye haber verdiğimizde artık yapacak bir şey kalmadı. Evin içi dışı eşyalarımızla komple yanıp gitti. Sizlerden destek ve yardımlarınızı bekliyoruz. Mağduruz,  sizden yardım bekliyoruz. Bize yardım edecek her insan bizim için faydalıdır. Kim bize yardım ederse Allah onlardan razı olsun.? dedi.

?Allah´a çok şükür biz dışarıdaydık?

Elektrik kontağından şüphelendiklerini ifade eden Tekin rapor çıkınca  yangının çıkış nedenini öğreneceklerini söyleyen Tekin, ?Evimiz kullanılamaz hale geldi. Allah´a çok şükür biz dışarıdaydık. Çocuklarım o yangında evde olsaydı Allah muhafaza düşünmek bile istemiyorum. Komşuların yardımıyla uyandık. Kalktığımızda alevler bütün evi sarmıştı. Eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Yardım eli bekliyorum.? diye konuştu.