Evleri yanan aileye Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneğinden yardım eli

Kızıltepe'de Ümran Çağrıdan eşi ve iki çocuğuyla birlikte oturdukları evleri geçtiğimiz hafta çıkan yangında eşyalarla birlikte yandı.. Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği üyeleri, bütün masrafları karşılayacağı sözünü verdi.

Gündem 14.12.2021 08:22:00 0
Evleri yanan aileye Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneğinden yardım eli

Kızıltepe Sanayi Mahallesi 711 Sokakta kiralık evde yaşayan 4 kişilik Çağrıdan ailesinin evinde yangın çıktı. Çağrıdan ailesi alevlerin sardığı evden kaçarak cannı kurtardı. İtfaiyenin gelmesiyle yangın söndürülse de evin iindeki eşyalar küle döndü ve ev de kullanılamaz hale geldi. Boya badana işinde çalışan 26 yaşındaki Ümran Çağırdan, geçici olarak babasının evine yerleştiğini söyledi. Eşinin 9 aylık hamile olduğunu da ifade eden baba Çağırdan, yetkililerden yardım istedi. 
İlçede yaptıkları yardımlarla her kesimin sevgisinin kazanan Kızıltepe Yetim ve Öksüzler Derneği, ailenin yardım çağrısına kayıtsız kalmadı. Yanan evde hasar tespit çalışması yapan dernek üyeleri Çağrıdan ailesine evin beyaz eşyasından, tadilat ve onarım için yapılacak bütün harcamaları karşılama sözü verdi.

Kızıltepe Yerim ve Öksüzler Derneği Başkanı Sadettin Kandemir, "Dernek olarak Mardin'inmizin Kızıltepe ilçesi Sanayi Mahallesi'nde gece saatlerinde evi yanmış.  Ailesi içerdeyken yangın çıkmış. Çok şükür farkına varmışlar, itfaiye gelip söndürmüş. Aileyenin herhangi bir can kaybı olmamış ama evin bütün eşyaları yanmış. Biz dernek olarak evin bütün beyaz eşyasını alacağız. Evin, badanasınıi elektrik sitemini hepsini yapacağız. Hayırseverlerden de bizlere destek olmalarını istiyoruz. Aile şuanda babalarının evinde kalıyor. Maddi durtumları pek yok, ev kira zaten." dedi.