Faraç Çobanoğlu: Kızıltepe stadının yıkılan tribünü 3 yıldır enkaz

Gazeteci Faraç Çobanoğlu, 3 yıldan beridir yenilenme için yıkılan ancak bir türlü yapımına başlanılmayan Kızıltepe İle Stadını kaleme aldı

Gündem 6.09.2023 23:56:00 0
Faraç Çobanoğlu: Kızıltepe stadının yıkılan tribünü 3 yıldır enkaz

Üçüncü sezona girdiğimiz şu ana kadar Kızıltepe Stadının tribünü hala enkaz ne yazık ki! Hazırlanan projede yürüyüş parkuru, kafeteryalar,  oturma alanları parklar vssporcuları dinlendirecek yaşam alanları söyleniyor, ve bu şekilde yeni tribün yapılacaktı ancak bir arpaboyu yol alınmış değil. Görüşebildiğim Kızıltepeli spor adamları bu nedenle hem üzüntülü hem tepkili ve ekliyorlar “bütün bunlardan vaz geçtik, sadece tribün istiyoruz,” diyorlar.

Stadın şu halinden dolayı Kızıltepe’nin bütün takımları maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalıyorlar. Bu durum hem takımlarının başarısını menfi yönde etkiliyor hem futbolseverlerin seyir zevki yok edilmiş oluyor. Deyim yerindeyse kulüplerin liglerde mücadele etmeye takatları bitmiş durumda, çünkü her geçen gün güç ve performans kaybı yaşıyorlar.

 

Bunun yanında kar kış takımlar antrenman yapıyor ter çamur içinde eve gidene kadar hastalanıyor,  oysa hemen bitişikteki spor salonunda yirmi tane soyunma odası var neden takımlara verilmiyor? şeklinde tepki gösteriyor Kızıltepeli spor adamları. Bunun gerekçesi ise spor salonunun sorumluları rahatlarını bozmak istemiyor, şeklinde iddia ediliyor. .

Tribünlerin yapılmayışının bir başka acıklı yüzü var ki tam da bir rezaleti ifade ediyor! Örneğin yazın BESYO için çalışmaya gelen yüzlerce kız-erkek genç var, bunlar sahada üstünü başını değiştirmek zorunda kalıyorlar. Tuvalet ihtiyaçlarını çok zor şartlarda gideriyorlar, bu büyük bir ayıp ve utanmazlıktır defalarca bu konuyu giden kaymakama, gelen kaymakama izah ettiklerini hernedense sorunu çözmediler, diye sitemde bulunuyorlar.

25 Yıldır Kızıltepe’nin Bir Profesyonel Takımı Olmadı

Öte yandan 1997den beri profesyonel bir takım olmadı Kızıltepe’de. Oysa Kızıltepe spor potansiyeli açısından çok zengin bir şehir. Uygun bir ortam olsa birçok yıldız sporcu çıkar. Fakat yeterli derecede altyapı olmadığı için hepsinin yaşı ilerliyor, daha sonraki yıllarda yaşamın içine farklı kulvarlarda karışıyor. Bu şekilde sporcu olmak isteyenlerin hayalleri bir bir yıkılıyor maalesef.

Kızıltepeli spor adamları “Böyle büyük bir ilçede bir tane spor tesisi yapılmadı Nusaybin,  Midyat,  Mazıdağı helebir Viranşehir’de 5 yıldızlı denebilecek tesisleri varda neden sahipsiz memleketimizde yapılmıyor bir tesis?

Bir mahallemiz kadar ancak büyük olan diğer ilçelerin belediyelerin takımları en az bölgesel ligde bulunurken 15 yıldır neden Kızıltepe Belediyesi başarısız oluyor Nusaybin Belediyesinde 8 antrenör istihdam edilirken neden Kızıltepe gibi büyük bir belediyede 3 veya 4 başarı oranı düşük antrenörlerle devam ediliyor?” diye dert yanıyorlar.

 

Günün Atmosferine Uygun Davrananlar Sporun Önünü Kesiyor!

 

Her işte olduğu gibi sporda da ilkeli olmak gerekiyor. İlkeli tutum sporda başarıyı getirecek. Günün havasına göre tutum belirtenler tutarsızdırlar ve bu mantıkla spora el atıyorlar. Bundan da başarı çıkmaz elbette. Spor adamları “. Yıllardır söylediğimiz bir şey var:  Bir üst ligimiz olmasa hiçbir gencimiz başka üst liglere gidemez ve 15 yıldır Okan Alkan’dan sonraMehmet Aslan bir 3.cü lig takımına gitmiştir belediye imkanlarını sınırsız kullanıp başarısız olan yönetici antrenörler nasıl olupda göreve devam edebiliyorlar? Son 15yıldır gerek HDP gerekse kayyum neden bütün takımları birkez olsun bir araya getirip sorunları dinlemiyor,  fikirlerini almıyor birleştirmiyor,neden her gelen sözde partilerin sözde yöneticileri bizim takımımız var diğerlerine destek veremeyiz. Bizibu beyinle bu ahlakla yönetenlere hiçmi uyaracak bilinçli biri çıkmıyor ? Senin takımın varsa kalan diğer takımlar hangi belediyeye bağlıdır siz sadece bir takımın başkanı yöneticisisiniz,  Erdoğan Turan Ermiş döneminde yani iki 2yılda 2 şampiyonluk bir bal ligi bir ziraat Türkiye kupası ikinci tura çıkma başarısı var Kızıltepe Fıratspor’un. Erdoğan Bey sadece bir kaymakamdı,kayyum olsaydı 3.cü ligede çıkarırdı belki. Kızıltepespor camiasının en büyük sorunu birleşememek.,Biz  bugün varız yarın yokuzama bu çocuklar sizin” diye sitem ediyorlar.

Yetkililere Çağrı,

Halk arasında Yılan Hikayesi diye bir deyim vardır. Anlamı şu: Bitip tükenmek bilmeyen, uzayıp giden, sıkıntı uyandıran, bir türlü sonuca vardırılamayan sorun için kullanılır.Evet gerçekten üç yıldır yapıldı yapılacak denilen yıkılan Kızıltepe Stadyumunun tribünlerinin durumu tam da bir Yılan Hikayesi.

Yapılmayışının sebebi nedir? Bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Üç senedir kız-erkek gençlerimiz yazın toz toprak, kışın çamur içinde spor yapmaya çalışıyorlar. Çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Gençlerimizin bulunduğu bu duruma kayıtsız kalmanın anlamı nedir? Gençleri kötü alışkanlıklara mı mecbur edelim? Yazık günah!

Başta iktidar partisi olmak üzere Mardin’in milletvekillerine, siyasetçilerine, belediye başkanlarına, Mardin Valisi ve ilin bürokratlarına çağrımızdır.

Kızıltepe Stadının tribünlerini yapıp bitirmek zor olmasa gerek. Lütfen el atalım ve gerekli girişimlerde bulunalım. Muhalif siyaset konuyla ilgili olarak duyarlılık oluşturma gibi bir misyona sahiptir. Bu duyarlılığın esirgenmemesi gerek. İktidar mensubunun siyasetçileri ise işin icra kısmından sorumludurlar. Bir an evvel işin yasal prosedürü neyse ona göre harekete geçmeleri gerekmektedir. Spor gibi konularda gençlerimizin geleceği adına siyaset üstü düşünmek gerekiyor.

Sporsever bir gazeteci olarak konuyu köşeme geç taşımam ve bu anlamda gecikmeli olarak gündeme getirmem nedeniyle Kızıltepe spor kamuoyundan özür diliyorum. O halde vakit kaybetmek yok, “Haydi pratik, haydi icraat”, diyoruz.

Saygıyla…