Faruk Kıılıç´tan korona virüs açıklaması

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, korona virüse ilişkin, ?Korona Virüs ile mücadele ettiğimiz bu önemli süreci en kısa zamanda atlatabilmemiz için kurallara mutlaka riayet etmeli ve en güvenilir yer olan evimizden çok önemli bir durum olmadıkça dışa

1.04.2020 13:34:17 0
Faruk Kıılıç´tan korona virüs açıklaması

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ülkemiz dahil olmak üzere nerdeyse tüm dünyaya yayılan Covid-19 koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamalarda, ?Çin´de ortaya çıkan ve tüm dünyada olduğu ülkemizde de maalesef etkisini gösteren koronavirüs ile etkin bir mücadele içerisindeyiz. Avrupa ülkeleri ve ABD başta olmak üzere koronavirüse karşı yapmış oldukları önlemlerin aksine, Türkiye olarak her bir bireyimizi de düşünerek hazırlanan sağlık ve eylem paketleriyle çok daha etkin bir yaklaşım içerisinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Özellikle koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca´nın ve tüm sağlık çalışanlarımızın etkin ve yerinde çalışmaları takdire şayandır. Mardinli olarak halkımızla birlikte kendisine yürekten teşekkür ediyoruz?.

 

 CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN ÖNEMİ

 

İl Başkanı Kılıç, ?Muhalafet tarafından haksız eleştirilere maruz kalan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ne kadar yerinde bir karar olduğunu koronavirüs ile mücadele içinde olduğumuz bu günlerde çok daha iyi anlayabiliyoruz. Alınan kararların herhangi bir müdahaleye maruz kalınmadan etkin bir şekilde yerine getirildiğine ülkece müşahede ettik.  Her bakanlığımız kendi bakanlığı ile ilgili ortaya sunduğu ve gerekli çalışmaları, parlamenter hükümet sistemine nazaran daha hızlı, daha etkili ve daha istikrarlı bir şekilde yürürlüğe sunarak toplumun faydasına sunuyor. Buda işlerin olabildiğince daha çabuk yerine gelmesi anlamına geliyor?.

 

AVRUPA´DA BİLE OLMAYAN ŞEHİR HASTANELERİ

 

Daha düne kadar yine muhalefet partileri tarafından eleştiri yağmuruna tutulan şehir hastanelerimizin dünyada örneğinin olmadığını idrak ettik. Sağlık alanında yapılan her yatırımın insan sağlığına yönelik yapıldığını bilmemiz gerekir. Bu konuda da muhalefetin daha geri planda hareket ettiğini bir kez daha görmüş olduk. Şehir hastanelerimiz yatak kapasiteleri, yoğun bakım üniteleri, her türlü vakaya hitap edebilmeleri ve modern yapılarıyla Avrupa´nın da ötesindedir diyebiliriz. Özellikle yoğun bakım ünitelerimizin çokluğu sayesinde inşallah bu sıkıntılı günlerden bir an önce kurtuluruz. Söylenenlerin ve Avrupa ülkelerinin aksine devletimiz tüm masrafları yüklenerek vatandaşlarımızın sağlık taramalarının tamamını bedava yapıyor. Devletimiz koronavirüs ile ilgili en etkin mücadele malzemeleri olan solunum cihazı, eldiven ve maske üretimi konularını büyük bir titizlikle yerine getiriyor. Gerektiğinde devletimizden yardım talebinde bulunan ya da gerekli görülen ülkelere bile bu malzemeleri gönderebiliyoruz. AK Parti üretmiş olduğu politikaları günlük, haftalık ya da aylık olarak değil, on yılları baz alarak uyguluyor. Özellikle ana muhalefetin eleştiri bombardımanına tuttuğu şehir hastanelerimizin yatak kapasitelerine Avrupa bugün gıptayla bakıyor. AK Parti olarak hedeflerimizden asla taviz vermedik. Ülke çıkarları doğrultusunda inandığımız şekilde 2023, 2053,2071 hedeflerimize adım adım ulaşacağız?.

 

EKONOMİK PAKETLER BİR BİR HAYATA GEÇİRİLİYOR

 

Koronavirüsle mücadele kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığımız küçük esnaf büyük esnaf ayırımı yapmadan her kesimi kapsayacak önlemlere imza attı. Bu kapsamda kobilere ve büyük işletmelere yönelik açmış olduğu kredi oranlarının bir kısmını faizsiz, bir kısmını da çok düşük faizlerle hayata geçiriyor. KDV beyanname verme ve ödeme süreleri ertelendi, taşıt alım vergileri ötelendi. KOBİ´lerin KOSGEB ödemleri ertelendi. Asgari ücretliye toplamda 7 milyar TL´lik ücret desteği sağlanacak. En düşük emekli maaşı 1500 TL´ye çıkartılacak. 2 milyon dar gelirli aileye 1000 tl nakit desteği ve daha birçok alanda vatandaşımızı rahatlatacak ekonomik paketler hayata bir bir geçiriliyor. İnşallah devletimizin büyük çabası ve halkımızın ferasetiyle bu süreci en kısa zamanda atlatacağız?.

 

UYGULAMAYA KONULAN KURALLARA MUTLAKA UYALIM

 

?İçinde bulunduğumuz tüm bu musibetleri inşallah her şeyden önemli olan birlik ve beraberlik duygularıyla atlatacağımıza inanıyorum. Ama öncelikle uygulamaya konulan kurallara vatandaş olarak titizlikle riayet etmemiz gerekiyor. Sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için evden olabildiğince çıkmamalı, yaşlılarımıza gerekli önemi ve değeri vermeliyiz. Bulunduğumuz ortamları sık sık havalandırmalı, el temizliğine özellikle dikkat etmeliyiz. Seyahate giden ya da seyahatten dönenler mutlaka 14 gün kuralına uymayı ihmal etmesinler. Evde kaldığımız sürece sürekli yapmayı ihmal ettiğimiz birçok etkinliği aile bireylerimizle gerçekleştirebiliriz. Daha çok kitap okumanın yanında, çocuklarımıza daha fazla zaman ayırabiliriz?.

 

SAĞLIĞINIZ İÇİN EVDE KALIN DİYORUZ

 

?AK Parti Mardin Teşkilatı olarak kamuoyuna yönelik yaptığımız açıklamalarda özellikle vatandaşlarımızın daha çok evde zaman geçirmeleri ile ilgili birçok alanda çağrılarımız oldu. Bu süreçte sadece kendimizi değil tüm hemşerilerimizi düşünmemiz gerektiğini defalarca dile getirdik. Çünkü kendi izolasyonunu kendin yapmadığın sürece kendi sağlığının yanında çevredekilerin de sağlığını tehlikeye atmış oluyorsun. Sokağa çıkma yasağı kapsamında, sokağa çıkamayan 65 yaş üstü tüm üyelerimizi arayarak kadın ve gençlik kollarımız aracılığıyla her türlü tedbir kapsamında ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Mardin Devlet Hastanesi´nde yeterince kit olmadığı dedikoduları tamamen asılsızdır. Yaptığımız görüşmeler neticesinde yeterince kitin mevcut olduğu ve önümüzdeki günlerde takviye olarak yeni kitlerin de geleceğini biliyoruz. Ayrıca testlerin Mardin´de de yapılabilmesi için test cihazı talebinde bulunuldu?.

 

YETKİLİLERLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ

 

?Koronavirüs ile mücadele kapsamında Mardin Valiliğimizle, milletvekillerimizle, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yetkilileriyle, ilçe belediye başkanlıklarımızla ve özellikle bu işin külfetini omuzlayan sağlık birimlerimizle sürekli telefon ve video konferans aracılığıyla irtibat ve toplantı halindeyiz. AK Parti Mardin İl Teşkilatı olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın biz bize yeteriz Türkiyem sloganı kapsamında başlatmış olduğu destek Milli Dayanışma Kampanyası´nı sonuna kadar destekliyoruz. Bu konuda duyarlı olmayı ihmal etmeyen tüm STK ve işadamlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum?.