Faruk Kılıç: “Halkın teveccühü sandığa yansıyacak”

SELMAN GÜNEŞ MARDİN

Gündem 2.05.2023 12:58:00 0
Faruk Kılıç: “Halkın teveccühü sandığa yansıyacak”

AK Parti Mardin Milletvekili Adayı Faruk Kılıç, Yeşil Sol Parti adaylarının Mardin dışından adaylar olduğunu belirterek “Önümüzdeki süreçte minimum 3 tane milletvekili hedefimiz var. Beklentimiz 3-3 veya 4-2 olarak tablonun bizim lehimize dönüşeceğine inanıyoruz.” dedi.

Faruk Kılıç seçim çalışmalarını sahada sürdürmeye devam ediyor. Kılıç, seçim koordinasyon merkezinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Halkın teveccühü sandığa yansıyacak”

Seçim takvimi açıklandığından beri saha olduklarını vurgulayan Faruk Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle 6 arkadaşımız ile önümüzdeki süreçte Allah izin verirse parlamentoda temsil edecek. Halkta ciddi bir teveccüh var. Kırsalı geziyoruz. Bugün kırsalda yaklaşık 30 mahallemizi ziyaret ettik. Halk bizi hem kucaklıyor hem de bizi sevgiyle karşılayarak bizi bağrına basıyor. Dün bunu en güzel örneğini Gökçe’de yaşadık. Binlerce insan bizi miting havasında karşıladı. Eminim ki bu teveccüh sandığa da yansıyacak.” diye konuştu.

Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şuanda mevcut tablo 4 HDP, milletvekili 2 tane de AK Parti milletvekilimiz var. Önümüzdeki süreçte minimum 3 tane milletvekili hedefimiz var. Beklentimiz 3-3 veya 4-2 olarak tablonun bizim lehimize dönüşeceğine inanıyoruz. Biz bunu normal basit bir iddia olarak söylemiyoruz. Halktan gördüklerimizi söylüyoruz. Yaptığımız anketler bunu gösteriyor, vatandaşın bize gösterdiği ilgi bunu gösteriyor.”

“Vatandaşların onları tanımadığını müşahede ediyoruz” 

Yeşil Sol Parti adaylarının halk tarafından tanınmadığını kaydeden Kılıç, “HDP’nin göstermiş olduğu adaylara baktığımızda hiçbir tanesinin yerli olmadığını, hiçbirinin Kızıltepeli olmadığını ve Mardin dışında adaylar olduğunu, vatandaşların onları tanımadığını müşahede ediyoruz. Kendi tabanlarında bu konuda ciddi tepki ve serzenişler var. Öbür tarafa baktığımızda Kızıltepeli olarak listenin başında bizler varız. Mardinli, Midyatlı arkadaşlarımız var. Dolayısıyla burada toplum içerisinde yaşamış, toplumu bilen, toplumun sorunlarını bilen, sorunları meclise taşıyabilecek ve bu sorunlara çözüm üretebilecek, vatandaşın yanında yer alan kadroların olduğunu görüyoruz. O anlamda ben tablonun değişeceğine inanıyorum.” açıklamasını yaptı.