Fenerbahçe Adanapor'u 6-0 yendi

Fenerbahçe, Michy Batshuayi ‘nin 4 golle yıldızlaştığı Ziraat Türkiye Kupası 5. tur karşılaşmasında Adanaspor'u 6-0 yendi ve adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Gündem 18.01.2024 09:07:00 0
Fenerbahçe Adanapor

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan maçta golleri 29. dakikada Lincoln Henrique, 39, 50, 68 ve 71. dakikalarda Michy Batshuayi ile 81. dakikada Mert Hakan kaydetti.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu kura çekimi, 22 Ocak Pazartesi günü saat 14.00'te yapılacak. Son 16 turunda maçlar 6-7-8 Şubat tarihlerinde oynanacak.

Fenerbahçenin yeni transferlerinden Rade Krunic ve Leonardo Bonucci, uzun bir sakatlık döneminin ardından formasına kavuşan Lincoln Henrique ile Emre Mor ve genç orta saha oyuncusu Bartuğ Elmaz bu sezon ilk kez ilk 11'de yer aldı.

Genç oyunculardan Efekan Karayazı ve Ahmet Necat Aydın, A takımda ilk kez süre aldı. Müsabakanın 64. dakikasında Leonardo Bonucci'nin yerine oyuna dahil olan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Efekan ve 83. dakikada Lincoln'ün yerine oyuna giren aynı yaştaki Ahmet Necat, ilk resmi maçlarına Adanaspor karşısında çıkmış oldu. 

Maçı değerlendiren ve soruları yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Bu akşam evimizde Adanaspor’u yenerek, turu geçmek istiyorduk. İstediğimiz oldu ve güzel bir galibiyet elde ettik. Farklı bir galibiyetle turu geçtiğimiz için mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu maçta daha az şans bulan genç oyuncularımızı ve sakatlıktan dönen uzun süredir oynatmayı beklediğimiz Lincoln Henrique’ye şans verdik. Bütün oyuncularım da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Kazandığımız için mutluyuz. Adanaspor’a da bundan sonraki maçlarında başarılar dileriz." dedi.


Anahtar Kelimeler: Fenerbahçe Adanapor' - yendi