Filistinli Profesör Üniversite Öğrencilerine İsrailin Gazze İşgalini Anlattı

Mardin Artuklu Üniversitesinde Filistin gündemli akademik çalışmalar devam ediyor.

Gündem 9.11.2023 09:39:00 0
Filistinli Profesör Üniversite Öğrencilerine İsrailin Gazze İşgalini Anlattı

Filistin meselesinin anlaşılabilmesi ve toplumsal duyarlılık oluşabilmesi için farklı alanlarda çalışmalar yürüten Üniversite Rektörlüğü son olarak Filistinli Akademisyen Beytülmakdis Çalışmaları Alanı Kurucusu ve Teorisyeni Prof. Dr. Abd al-Fattah El-Awaisi’yi öğrencilerle buluşturdu.


Prof. Dr. Abd al-Fattah El-Awaisi, MAÜ öğrencilerine "israilin Gazze İşgali" konusunu anlattı.

El-Awaisi: İsrail Canlı Bırakmamaya Ayarlı Bir Ruh Haliyle Saldırıyor
Gazze’de bir savaşın değil her türlü insani değerden uzak toplu bir soykırımın olduğunu söyleyen El-Awaisi, Gazze’nin suyunun, elektriğini ve iletişiminin kesildiğini, bütün dünyayla bağlarının koparıldığını, bombardımanlar altında ölmeyenlerin ilaçsızlıktan, susuzluktan, hastalıktan ve tedavisizlikten öldüğünü belirtti.
Çocukların akmayan muslukların başında dudakları kurumuş bir şekilde çaresizce ağladığını ve toplu katliamlardan kurtulanların canlı canlı ölüme terkedildiğini anlatan El-Awaisi, Siyonist israilin hiçbir canlı bırakmamaya ayarlı bir ruh haliyle Gazze’ye saldırdığını aktardı.

Özgür Filistin’in Yolu Güçlü Bir Türkiye’den Geçiyor
Filistin’de Müslümanlara karşı sadece israilin değil Amerikanın, İngilterenin, Fransanın, Almanyanın ve birçok batı ülkesinin savaştığını sözlerine ekleyen Filistinli Profesöri söz konusu Gazze ve Müslüman halk olunca dünyanın sağır ve dilsiz olduğunu kaydetti.
Türkiye Filistin’e yönelik güçlü maddi ve manevi desteği olduğunu ifade eden El-Awaisi, güçlü bir Türkiye’nin İslam Dünyası ve özgür bir Filistin için çok önemli olduğunu belirterek bütün Filistinlilerin Türkiye’ye duacı olduğunun altını çizdi.
Rektörlük Binası AKM Salonlarında gerçekleştirilen programda salonu dolduran öğrenciler söyleşiyi ilgiyle takip edip notlar aldılar.

Filistinli Akadeöisyen Öğrencilere Gazze İşgalini Anlatmaya Devam Edecek
Beytülmakdis Çalışmaları Alanı Kurucusu ve Teorisyeni Prof. Dr. Abd al-Fattah El-Awaisi hocanın bir hafta boyunca öğrencilerle buluşmak üzere üniversitelerinin misafiri olacağını söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Beytülmakdis Çalışmaları Alanı Kurucusu ve Teorisyeni Prof. Dr. Abd al-Fattah El-Awaisi hocayı farklı ilçelerde bulunan fakülte, yüksekokul ve yerleşkelerdeki öğrencileri ile isteyen bütün bölge üniversitesi öğrencileriyle buluşturacaklarını ifade etti.