Fotoğraf Sanatçısı Şahin: Dalga geçenler oldu ama amatör makineyle yarışmada birinci geldim

HABER SELMAN GÜNEŞ

Yaşam 17.12.2023 10:35:00 0
Fotoğraf Sanatçısı Şahin: Dalga geçenler oldu ama amatör makineyle yarışmada birinci geldim

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Şahin, "Ben Amatör makineyle yarışmaya katılacağımı söylediğimde o ortamda bazı arkadaşlar dalga amaçlı bir şeyler söylemişti, o çok zoruma gitmişti. Bende hırs oluştu. Amatör makineyle yarışmaya katılmıştım ve o yarışmadan birincilikle ayrılmıştım." dedi.

Kızıltepe'nin sevilen ve tanınan fotoğraf sanatçısı Mehmet Şahin, Mardin GZT Youtube Kanalının canlı yayın konuğu oldu. Genç fotoğrafçı başarı hikayesini, yaşadığı zorlukları Selman Güneş'e anlattı.

Şahin, "Ben Amatör makineyle yarışmaya katılacağımı söylediğimde o ortamda bazı arkadaşlar dalga amaçlı bir şeyler söylemişti, o çok zoruma gitmişti. Bende hırs oluştu. Amatör makineyle yarışmaya katılmıştım ve o yarışmadan birincilikle ayrılmıştım." dedi.

"Bir yere geldikten sonra bence insanın mayasının bozulmaması çok daha önemli"

Çok büyük zorluklarla bu günlere geldiğini ifade eden Şahin, "Bazen cebimde 5 kuruş olmayan dönemlere de denk geldim. Başarılarımın tamamında azim, işime duyduğum aşk, yaşadığım bazı acı gerçekler, yaşadığım bazı sıkıntılar. Bunların tamamı insanı olgunlaştıran şeyler. Bir yere geldikten sonra bence insanın mayasının bozulmaması çok daha önemli. Daha önce saçlarım uzundu, giyimime kuşamıma bakarak ön yargılı davranan çok insan oldu. Ama tanıştıktan sonra özür dileyenler de oldu. Ben hiç tanımadığım insanlarla ağzımdaki lokmayı paylaşmaya hazır bir insanım." şeklinde konuştu.

"Kompozisyon ilk başta kafada oluşmalı"

Mesleğe yeni atılan gençlere de tavsiyelerde bulunan Şahin, "Bir yerlere gelmek için illaki çok pahalı ekipmanlar alarak bir yerlere gelme düşüncesinde olanlara şunu söylemek istiyorum: Başlamak istediğiniz makineyle olabilir bu amatör olur profesyonel olur fark etmez. Hayata nasıl bakılıyorsa makine vizöründen de bakıldığı şekilde bakılırsa yani bütün olay aslında kafada yani makinede değil de kafada bittiğini vurgulamak istiyorum. Bir fotoğrafı çekmeden önce o fotoğrafı görür kendi beyninde yaratabiliyorsa o fotoğrafı basması çok kolay. Yani kompozisyon ilk başta kafada oluşmalı. Bir mekana girdiğin zaman o mekana  normal mekan gözüyle değil de yani sevdiğin kadına çok ayrı bakarsın ya o şekilde bakılmalı. Yaptığı işe o şekilde bakılmalı. Yani o kadar aşkla bakmalı ki kimsenin görmediğini görmeli." açıklamasını yaptı.