Gazeteci Aydoğan’dan Kızıltepe-Ceylanpınar yolundaki çukurlara tepki

HABER / SELMAN GÜNEŞ

Gündem 27.02.2023 17:35:00 0
Gazeteci Aydoğan’dan Kızıltepe-Ceylanpınar yolundaki çukurlara tepki

Yeni yapılan ve bir kısmı halen devam eden Kızıltepe- Ceylanpınar yolunda meydana gelen tahribatı sert bir şekilde eleştiren Gazeteci Yazar ve Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, “Bu asfalt delikleri insanları canından bezdirmiştir.” dedi.

Kendi sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Aydoğan, “Uzun bir süredir Kızıltepe -Ceylanpınar genişletilmiş karayolu çalışmalarına iyi ve düzenli bir yola sahip olmak amacıyla yol güzergahını kullanan insanlar olarak tüm sıkıntılara katlandık. Hele şükür geçici bir karayolu kaplaması yapıldı. Ancak bu kaplama köy yolları gibi ince olduğu için delik deşik olmuştur. Bu asfalt delikleri insanları canından bezdirmiştir.” şeklinde konuştu.

Yolda yapılan yamalarında bozulduğunu vurgulayan Aydoğan şunları dile getirdi: “Güya bu yolun asfalt ekibi o delikleri kapatmak amacıyla yamalama takviyesine girdiler.
Ancak yama yaptıkları malzeme ciddi bir asfalt malzemesi olmadığı için ikinci günde yama asfalt dağıldığı gibi yol eskisinden daha beter bir hale gelmiştir. Kızıltepe Ceylanpınar yolunu kullanan ve yol manzarasına tanık olan gazeteci bir yazar olarak yetkililere bu sorumsuz müteahhitlere müdahale ederek açılan deliklere insanların doğal bir yol güzergahını kullanmaları amacıyla yama görevini yapabilecek kaliteli bir asfalt malzemesinin kullanılmasını ve bu yol sorununu biran evvel bitirilmesini diliyorum.”