Gazeteci yazar Aydoğan’ın yeni kitabı çok yakında çıkıyor

Gazeteci Yazar ve Barış Aktivisti Cemil Aydoğan,  büyük bir çalışma ve araştırma sonucunda elde ettiği bilgileri kaleme alarak ‘Kızıltepe Sosyal ve Kültürel Tarihi’ kitabını yazdı.

Yaşam 1.04.2021 22:14:00 0
Gazeteci yazar Aydoğan’ın yeni kitabı çok yakında çıkıyor

Milattan önce 3000 yılından, günümüze kadar, geçirdikleri, sosyal evreleri, işgalleri, uygarlık dönemlerini , efsanevi kahramanları, iz bırakan kanaat önderleri'ni yazan, Cemil Aydoğan Büyük bir çalışma ve araştırma içinde, Kızıltepe Sosyal ve Kültürel tarihini bir araya getirmeyi başardı.

Hiçbir tarih yüzde yüz doğru değildir açıklamasında bulunan Aydoğan şunları söyledi: “şifayı ve tarihi belgelere göre, yaptığımız araştırmaların yüzde doksan doğru olduğuna inanıyorum. Bu tarihi araştırma, Mezopotamya, Ortadoğu ve Asya tarihine önemli düzeyde yeni bir ışık tutacaktır.

Hatta Asya imparatorluklarında, bazı tarihlerin yeniden yazılmasına neden olacaktır. Ayrıca bu kitabın yayın hayatına geçmesinde, emeği geçen, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye başkan Vekili sayın Hüseyin Çam'a, Sivil Toplum Kurumları başkanlarına, Ankara'da Ekol Fzm yayınevi çalışanlarına, teşekkür ediyorum. Bu kitap muhtemelen önümüzdeki hafta Çarşamba günü, daha önce yazmış olduğum, bazı yeni değişikler ile, Hz İbrahim'den bugüne insanlığın direniş tarihi, 6'ncı baskısı ile beraber, Kızıltepe'de ve Türkiye'deki yayınevlerinde, yerini alacaktır. Ancak Kızıltepe Sosyal ve Kültürel Tarihi ile yayın hayatına geçen kitabımız  halkımıza bir kültür hizmeti olarak bedava taktim edilecektir.”