Gazeteciler, iptal edilen toplu taşıma kartlarını geri istiyor

Mardin´de görev yapan yerli ve ulusal medya temsilcileri uzun süreden beri iptal edilen ücretsiz toplu taşıma kartlarının geri verilmesini istiyor.

Gündem 14.10.2020 13:08:50 0
Gazeteciler, iptal edilen toplu taşıma kartlarını geri istiyor

Ücretsiz yararlandıkları toplu taşıma kartlarının iki ay önce iptal edilmesiyle büyük şok yaşayan gazeteciler ücretsiz toplu taşıma hakkının ellerinden alınmasına anlam veremeyerek bugüne kadar düzeltilmemesi üzerine de duruma tepki gösterdiler.

Sorunun çözülmemesi üzerine defalarca Mardin Valilikteki basın görevlileri ve valiliğin kurdurduğu whatsapp iletişim hattında durumun gündeme getirildiğini anlatan gazeteciler, yetkililerden konu hakkında açıklama istedi. 

CEZA NİÇİN GAZETECİLERE KESİLİYOR

Mardin´de görev yapan gazeteci sayısının bir elin parmağını geçmeyecek sayıda olduğunu bunlardan da yarısına yakınının özel aracı olduğu için toplu taşıma kartlarını kullanmadığını belirten Kızıltepeli gazetecilerden İsmail Aydoğan, "Bu konuyu araştırdığımızda bize aktarılan Mardin´de toplu taşımadan faydalanan 100´e yakın basın kartı olduğu için iptal edildiğini söylediler. İlk günden beri diyoruz ki valilik ya da gazetelerin mesleki kurumlarından alınacak listelerle bu teyit edilebilir. Ortada bir usulsüzlük varsa bunun cezasını niçin gazetecilere kesiyorlar. Vali beyin de haberi olduğu bu konuda inisiyatif alıp çözmesini istiyoruz." dedi. 

KONUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORLAR

Derik ilçesinde yerel ve ulusal medya kuruluşlarına muhabirlik yapan Emrullah Karakaş da grupta yaptığı paylaşımında, "Ben Şahsen Derik´te tek basın mensubuyum, aracım yok, haber çalışmalarımı sürdürebilmek için, her ulaşımda şehir içi kartsız olarak 3,5 TL ödüyorum. Mağduriyetimiz göz önüne alınarak konunun bir an önce çözülmesini diliyoruz." diye konuştu.