Gazetecilerden uyuşturucu ile mücadele sempozyumu

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) aralarında Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü´nün de bulunduğu birçok gazetecinin katılımı ile uyuşturucu ile mücadele sempozyumu düzenlenecek.

Gündem 17.07.2020 12:51:04 0
Gazetecilerden uyuşturucu ile mücadele sempozyumu

Anadolu Yayıncılar Derneği Gazetecileri Mardinde buluşturuyor. Ünlü gazeteciler Mardin´de uyuşturucu ile mücadelede medyanın rolünü anlatacaklar.

Mardin´de ve özellikle bölge illlerinde son yılllarda uyuşturucu ve madde bağımlılığı kullanımında ciddi bir artış olduğuna dikkat çeken Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, ?Bölgemiz nüfusunun ciddi bir oranı gençlerden oluşuyor. Bu gençler belli örgütlü ya da örgütsüz mahfiller tarafından belli bağımlılıklara çekilmek istendiği aşikardır. Gençlerimizin içini boşaltmak dejenere olmuş bir topluluk oluşturmak ve bu toplulukları da kendilerine bağımlı kılıp, diledikleri gibi yönlendirmek için çalışan mahfillere dikkat çekmek için İçişleri Bakanlığı´mızca da desteklenen bir proje kapsamında Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanlığı´nca tertiplenen ve Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanlığı´nca bölge gazetecilerininin de paydaşı olduğu ?Uyuşturucu ile Mücadelede Basının Rolü? konu başlıklı bir panel düzenliyoruz. Panel´e Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Kanal D Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, İMEF Başkanı Süleyman Basa panelist olarak konu hakkında görüşlerini ifade edecekler. Panelin açılış konuşmasını İse Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar gerçekleştirecek? dedi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AYD Başkanı Sinan Burhan ?Gazeteci dostlarda Mardin´de olacağız uyuşturucuyla mücadelede medyaya düşen görevleri anlatacağız bize bu konuda destek veren içişleri bakanlığımıza teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Panel 18 Temmuz Cumartesi Günü Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük Binası Konfeerans Salonu´nda Saat 15:00´te gerçekleşecek.