Gazetecilerin sorunları ‘Basın Çalıştayı’nda masaya yatırıldı

HABER MERKEZİ

Gündem 11.05.2024 23:31:00 0
Gazetecilerin sorunları ‘Basın Çalıştayı’nda masaya yatırıldı

Basın Platformu, Mardin’de gazetecilerin sorun ve sıkıntılarını masaya yatırdı. Platform Başkanı Remzi Tanış, “Amacımız objektif bir şekilde gazetecilik mesleğinin onurunu, sorunlarını ve bu sorunlara ortak çözümleri konuşulacağı bir ortam hazırlamaktır.” dedi.


Basın Platform Başkanı Remzi Tanış, beraberindeki heyetle Mardin’de yerel ve ulusal basın temsilcileri ile çalıştay düzenledi. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Basın Platform Başkanı Remzi Tanış, toplantılarının ilkini İstanbul’da, ikincisi de şu an Mardin’de yaptıklarını hatırlattı.
Tanış, “Mardin’de bulunan gazetecileri ve İstanbul’dan gelen gazeteci meslektaşları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şu anda Mardin’deyiz. Biz basın mensupları olarak her zaman memleket meselelerini, sorunlarını dile getirip çalışmalarımızı yapıyoruz ama biz gazeteciler kendi sorunlarımızı unuttuk. Bugün basın dediğimiz zaman çok çok büyük problemleri olan ve gerçekten temsil edilemeyen meslek haline gelmiştir. Bugün burada Mardin’de gazeteciler olarak sorunlarımızı dile getirmek için toplandık” dedi.

Basın Platformunun amacının objektif bir şekilde gazetecilik mesleğinin onurunu, sorunlarını ve bu sorunlara ortak çözümleri konuşulacağı bir ortam hazırlamak olduğunu dile getiren Tanış, şöyle konuştu: “Bizler her zaman memleketin, insanların sorunlarına değindik ama maalesef ki kendi sorunlarımızı unuttuk. Gazetecilik çok onurlu bir meslektir. Bizlerin de sorunları çoktur. Bu nedenle amacımız birlik ve beraberlik içinde sorunları dile getirip hep beraber sorunlara ortak çözüm bulmamız gerekiyor. Bu ancak ve ancak birlik ve beraberlik olursa olur. Basın platformu olarak ayda bir farklı şehirlerde bulunan yerel, ulusal gazetecileri bir araya getirip sorunları konuşmaktır.”

Toplantıda söz alan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Mardin Life Gazetesi Yazı İşleri Müdürü A. Kadir Üründü de tarihi kentin güzelliklerini, turizm potansiyelini ve meslekte karşılaşılan sorunları anlattı, çözüm önerilerini sıraladı.