Gelecek Partisi kurucularından Olçok’tan Gazeteci Yazar Aydoğan’a ziyaret

Gelecek Partisi Kurucusu Üyesi ve İletişim Başkan Yardımcısı Nihal Olçok, Gazeteci Yazar Cemil Aydoğan’ı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Mezopotamya ve Yurt Haber gazete bürosunda ziyaret etti.

Politika 11.01.2021 15:38:00 0
Gelecek Partisi kurucularından Olçok’tan Gazeteci Yazar Aydoğan’a ziyaret

Gelecek Partisi Kurucusu Üyesi ve İletişim Başkan Yardımcısı Nihal Olçok, Gelecek Parti Kızıltepe İlçe Başkanı İbrahim Tuncer, Mardin  İl Başkan Yardımcısı İrfan Güçlü ve teşkilat üyeleri, Gazeteci Yazar Cemil Aydoğan’ı Mezopotamya ve Yurt Haber gazete bürosunda ziyaret etti.

“Ben bu ülkeye barış gelmesini istiyorum”

Gelecek Partisi Kurucusu Üyesi ve İletişim Başkan Yardımcısı Nihal Olçok, “Gelecek Partisi’ne insanlar ön yargılı olmamalı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yok gazetecilerin özgür ve hür haber yaptıkları bir ortamı göremiyorum.  Kendim için ne istiyorsam diğer partiler için de istiyorum. Çünkü kurulan her parti bir çözüm için kuruldu. Ama öyle gösteriliyoruz ki sanki bölmek, parçalamak için kurulduk. Bir taraf bizi böyle gösteriyor. Oğlum ve eşim elimden alındıktan sonra siyasete girdim, en aciz olduğum dönemde siyasete girdim. İnsanlar bana bakıp güçlensinler diye. Ben bu ülkeye barış gelmesini istiyorum.” dedi.

“Kürtlerin demokratik talepleri var”

Cemil Aydoğan da  ziyaret sebebiyle Gelecek Partisi üyelerine teşekkür etti. Aydoğan, gazetecilerin demokrasinin temel taşlarından olduğunu ifade ederek, Türkiye’de demokrasiye katkı sunan her partiye destek verdiklerini söyledi. Aydoğan hayatının demokrasi ve insan hakları ile mücadelede geçtiğini söyledi. Kürtlerin demokratik taleplerinin olduğunu ve bunun zor olmadığını belirtti. Aydoğan Kürtlerin resmi dil yanında kendi ana dillerinde de eğitim talebinin olduğunu kaydetti. Aydoğan bunun da insan hakları beyannamesinde olduğunu vurguladı.