Genç yazar Elif Sıla Yiğit´in ?Diyardan Diyara Yolculuk´ ilk romanı imza gününe büyük ilgi

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Elif Sıla Yiğit´in ilk romanı olan ?Diyardan Diyara Yolculuk´ için düzenlenen imza günü yoğun ilgi gördü.

Eğitim 6.09.2020 10:10:55 0
Genç yazar Elif Sıla Yiğit´in  ?Diyardan Diyara Yolculuk´ ilk romanı imza gününe büyük ilgi

Elif Sıla Yiğit  15 yaşında bir lise öğrencisiyken  kaleme aldığı  ?Diyardan Diyara Yolculuk´ romanıyla yazarlığa ilk adımını attı. Mova Park´ta  Ekin Basım Yayın standında genç yazar için kitap tanıtımı ve imza günü düzenlendi.  Etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar kitaplarını genç yazara imzalattı.

Etkinliğe Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam,  eşi Dilek Çam, Yeni Kızıltepe Spor Kulübü oyuncuları teknik ekip Başka Turgut Cevheroğlu ve yönetim kurulu ve çok sayıda davetli katıldı. Genç yazar Yiğit Kaymakam Çam´ın aldığı kitabı imzaladı.

 

Hayallerini romanlaştırdı

Kitap okumanın kendisi için büyük bir tutku olduğunu ifade eden Yiğit, kendine Yaşar Kemali rol model olarak seçtiğini söyledi.  Okulda yazdığı yazılardan sonra Yazar olmaya Karar verdiğini anlatan Yiğit, kendi hayallerini kitabına aktardığını söyledi.

Diyardan Diyara Yolculuk romanının editörlüğünü de yapan Ekin Basım Yayın sahibi Muhittin Bozan, ?Yazarımız Mardin´in en genç yazarlarından biri. Her ay yüze yakın kitap bize geliyor bize. Biliyorsunuz Mezopotamya medeniyetleri ve kültürün beşiği. Biz de genç beyinlere öncelik vermek amacıyla yazarımızın kitabını 3 kere okudum.  Editörlüğünü ve kapak tasarımını yaptım ve gençlerimizin önünü açmamızı düşünüyorum.? dedi.

 

?Çok güçlü bir kalemi var"

Yazarlığa ilk adımını bu romanıyla attığını ifade eden Bozan, ?Elif çok güzel bir roman yazmış. Okuyucularımızın zevkle ve keyifle okuyacağını düşünüyorum. Bu merdivenin ilk basamağıydı, umarım bunun devamı gelecek.  Romanda kendi hayallerini genişletmiş insan sevgisi, hayvan sevgisi, çevre sevgisi üzerine hayallerini kaleme almış. Bana güre çok güçlü bir kalemi var. Umarım gençlerimiz örnek alır. Daha lise ikiye giden bir gencimiz. Bu eseri ortaya çıkarması büyük bir başarı.? diye konuştu.

 

?Yazarlar kısıtlı imkanlar yüzünden okuyucuya ulaşamıyor?

Ülkemizde bir çok yazarın kısıtlı imkanlar sebebiyle okuyucularına ulaşamadığını aktaran Bozan, bir çok yazarın onlarca kitabını kitlelere ulaşmak için feda ettiğini kaydetti. Elif´in böyle bir sıkıntı yaşamaması için destek olduklarını vurguladı.

 

Sıla romanını yazarken annesi günlük sanmış

Kızının kitap tanıtım gününe katılan Gül Yiğit, büyük bir gurur yaşadığını belirterek şunları söyledi:

 

?Sıla çok özel bir çocuktu. Küçükken kitaplara çok meyilli olduğunu fark ettik. Kitaplara derslerden daha çok zaman ayırıyordu. Gece yarılarına kadar roman okurdu.  Ben gelip kızım yeter yat dediğim de ?Anne biraz daha okuyacağım´ derdi. Sonra ?Anne ben kitap yazıyorum´ dediğinde olabilir çocuksu bir şeydir diye çok önemsemedim ve günlük tarzında sandım.  Bu iki sene sürdü ve ben de bunu ciddiye aldım. Bitirince bir çok yazarın kitabının yayın evinden geri geldiğini biliyoruz ne yapabiliriz diye düşünürken Ekim Basım Yanın sahibi Muhittin Bey ile tanıştık. Uzun bir süre sora bize ulaştılar ve böyle bir sürece girdik.  Bütün çocuklar özeldir. Çocukları teşvik etmek gerekiyor. Ailede öz güven olduğu zaman bu çocuğa da yansıyor. Onun için çok mutluyum ve çok gururluyum.? şeklin konuştu