Gençler arası tiyatro yarışmasında Mardin birincisi belli oldu.

Mardin´de sahnelenene Gençler arası tiyatro yarışmasında il birincisi belli oldu. Birinci seçilen tiyatro oyunu ve ekibi 29 Mart´ta yapılacak bölge finallerinde Mardin´i temsil etme hakkını elde etti.

20.02.2018 11:46:03 0
Gençler arası tiyatro yarışmasında Mardin birincisi belli oldu.

2017 ? 2018 Gençlik ve Spor Bakanlığının Kültür Sanat yarışmaları kapsamında düzenlenen Mardin il elemeleri gençler arası tiyatro yarışması Mardin Atatürk Kültür Merkezinde sergilendi.

Gençler arası tiyatro yarışmasına; Mardin Gençlik Merkezi Tiyatro ekibi ?Matrak Kafe? oyunu ile Deniz Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Gez Tiyatro ekibi ?Vatan Namustur? oyunu ile sahne aldı. Yapılan değerlendirme sonucunda ?Vatan Namustur? adlı tiyatro oyunu 29 Mart 2018 tarihinde Mardin Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak olan ve 8 il tiyatro ekibinin katılacağı bölge finalinde Mardin´i temsilen birinci seçildi.

 

Gez Tiyatro ekibinin sahnelediği ?Vatan Namustur? oyununun Yönetmenliğini yapan ve aynı zamanda sahnede oyuncu olarak rol alan Cengiz Kuday, oyun ile ilgili yaptığı açıklamada, Gençlik Spor Bakanlığı; Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ?Hayallerini Sahneye Taşı? sloganıyla kaleme aldığımız ?Vatan Namustur? oyunu ile sergilediğimiz performans jüri tarafından beğenilip Gez Tiyatro grubu Mardin birincisi seçilmiştir. Ekibim ile yaşadığım sevinci dile getirmeye kelimeler yetmez. Amacımız sahneye çıkıp beğeniler toplamak değildir; Duygu ve Mimikleri katarak gerçeği sahnede oyun ile aktarmaktır. Jürinin bizi birinciliğe layık görmesi amacımıza ulaştığımızın kanıtıdır.? Şeklinde ifadelerini açıkladı.

Kuday hedefleri ve finaller için ise şunları söyledi, ?Önce 29 Mart´ta düzenlenecek bölge finallerinde diğer illerden katılacak olan gruplara karşın Mardin´i temsil edip birinci olmak ve Türkiye finallerine katılmayı hedeflemek. Ekibimin performansı ve Kızıltepe Gençlik Merkezi Müdürü Sayın İmran Tekin ve çalışma arkadaşlarının da desteği ile Bölgede Mardin´i temsil etmek üzere Gez Tiyatro ekibi Mardin Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde ve Türkiye finallerinin yapılacağı Ankara da olmak için uğraş gösterecektir. Emeği geçen Deniz Kültür Sanat ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızıltepe Gençlik Merkezi Müdürü Sayın İmran TEKİN başta olmak üzere tüm çalışanları ve Gez Tiyatro Kurucu üyelerine teşekkürü bir borç bilirim. ? Açıklamasına yer verdi.

 

Mardin´de yapılan finallerde il birinciliğini elde eden Gez Tiyatro ekibinin sahnelediği ?Vatan Namustur? oyunu 29 Mart tarihinde Mardin Atatürk kültür merkezinde düzenlenecek olan ve Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Siirt, Şırnak ve Adıyaman illerinden katılacak tiyatro ekipleri ile bölge finallerinde yarışacak. Bölge finallerinde birinci gelen il 13 Mayıs´ta Ankara´da yapılacak Türkiye finallerine katılma hakkını elde edecek.