Gençlik Merkezi işaret diliyle emekçi kadınları anlattı

Mardin İlçesi Kızıltepe Belediyesi Gençlik Merkezi işaret dili kursiyerleri 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle bir video hazırladı. Emekçi kadınların işaret dili ile anlatan öğrenciler bu projeleri ile örnek bir davranış sergilemenin mutluluğunu yaşadı.

Yaşam 8.03.2019 10:55:57 0
Gençlik Merkezi işaret diliyle emekçi kadınları anlattı

SELMAN GÜNEŞ 

Kızıltepe Belediyesi Gençlik Merkezi işaret dili öğrencileri farkındalık oluşturmak için 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle bir video hazırladı. Kadın esnafları gezen çoğunluğu kadın olan kursiyerler onların mesleklerini işaret dili ile anlattı. Gençler bu çalışmalarını bir video haline getirdi. Ve kurumun sosyal medya hesabında paylaştı.

 

İşaret Dili Öğretmeni Gülbahar Oktar Kalkan, ??Dünya kadınlar günü için farkındalık yaratmak için işaret dili ile biz kelimeler ve şarkılar çevirdik. Maksat farkındalık olsun. Tüm kadınların görmesi için bir video hazırladık.? dedi.

 

İşaret dili eğitimi gören bir kursiyer ise ?Bizler Kızıltepe Belediye Gençlik Merkezi o işaret dili kursu olarak farkındalık yaratmak adına kadınlar günü ile alakalı çalışmalar yaptık. Şarkımızı işaret dili ile birlikte farkındalık yapmak amacıyla seslendirdik. Bütün dünya kadınlarının kadınlar gününü kutluyorum. Bu yüzden susmayın korkmayın ayağa kalkın diyorum.? açıklamasını yaptı.

Kursiyerler videolarını dünyadaki bütün kadınlara hediye etti.