Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan anne ve kız öldü, baba yoğun bakımda

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Suriyeli aileden anne ve 5 yaşındaki kızları hastanede hayatını kaybederken baba Abdulvahap Elhac’ın ise hastanede tedavisi devam ediyor.

Asayiş 3.12.2020 15:31:00 0
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan  anne ve kız öldü, baba yoğun bakımda

Olay dün gece saatlerinde Kızıltepe İpek Mahallesi 433 Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 7 yıl önce Suriye’nin Derbesiye şehrinden Kızıltepe’ye yerleşen 40 yaşındaki A., Elhac eşi 40 yaşındaki Zekiye Şino ve 5 yaşındaki kızları Şindar Şino rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kızıltepe’de özel bir hastanede tedavi altına alınan anne Zekiye Şino ve kızları Şindar Şino hayatını kaybetti. Baba A. Elhac’ın midesi yıkandığı ve yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Hastanede tedavisi devam eden Elhac’ın bacanağı Mehmet İsa, “Akşam saat 21.00 gibi beni arayarak ‘rahatsız olduklarını’ söylediler. Saat 23.00 gibi hastaneye gittik. Birer serum verdiler. Gece saat 02.00-03.00 gibi ‘eve gitsinler, yemek falan yesinler. Yine rahatsızlandıklarında hastaneye getirin’ dediler. Yine ambulans alıp onları götürdü. Enne ve kızı rahmet etti.”  dedi.

Anne ve kızın kesin ölüm sebebinin yapılacak otopsiden sonra öğrenileceği belirtildi.

Polis ekiplerinin olay ile ilgili incelemesi sürüyor.