Gizemli kahramanlar bu sefer  Kızıltepe’de fırıncının veresiye defterindeki borcu kapattı

Türkiye’nin birçok yerinde zarf içerisinde para dağıtan ve bakkallardaki veresiye defterini alıp bütün borcu kapatan gizemli kahramanlar  bu sefer Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ortaya çıktı.

28.11.2020 09:35:00 0
Gizemli kahramanlar bu sefer  Kızıltepe’de fırıncının veresiye defterindeki borcu kapattı

Türkiye’nin birçok yerinde zarf içerisinde para dağıtan ve bakkallardaki veresiye defterini alıp bütün borcu kapatan gizemli kahramanlar  bu sefer Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ortaya çıktı. Yurtdışında yaşadığı ülke ve isimlerinin verilmesini istemeyen hayırsever bir grup, Kızıltepe’de fırıncının biriken 10 bin liraya yakın veresiye defterindeki bütünü borcu kapattı.

Kızıltepe ilçesi Yeni Mahalle Kazım Karabekir Caddesi’nde 20 yıldır fırın dükkanı işleten Sesiz kardeşleri aslen Mardinli olan ancak yaşadığı ülke ve kendi isimlerinin duyurulmasını istemeyen bir hayır sever grup, telefonla arayarak veresiye defterindeki borçlarını ödemek istediklerini istedi.10 bin lirayı Ramazan Sesiz’e gönderen gizemli kahramanlar defterdeki bütün borçları sildi.

Fırıncı Ramazan Sesiz de işyerinin camekânına “Sümbül Ekmek Fırının değerli müşterileri veresiye borçlarımızın tamamını bir grup hayırsever tarafından 24.11.2020 tarihinde ödenmiştir. Hayırseverlere teşekkür ederiz, Allah kabul etsin.” pankartını astı.

Borç defterlerinin  kapatan hayır severlere teşekkür eden Ramazan Sesiz, “Borç defterimiz baya kabarmıştı. Bazı hayırseverler ‘bu defteri kapatacaklarını’ söyledi. Bizde defterde biriken borcu hesapladık ve kendilerine gönderdik. Allah onlardan razı olsun onlarda borcun hepsini kapattılar.”