Görme Engelli Engel Tanımıyor

Yaşam 4.12.2014 08:20:01 0
Görme Engelli Engel Tanımıyor

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, engelliler gününde görme engelli olan Zerga Daş’a (65) Mikrokredi finanstan bin liralık kredi çeki verdi.

5 Yıldır kullandığı kredilerin ödemelerini düzenli bir şekilde yapan 65 yaşındaki görme engelli Zerga Daş, mikrokredi desteği ile kumaş alım-satımı ile aile bütçesine katkı sağlıyor.

Doğuştan görme engelli olmasına rağmen 5 yıldır Mikro Krediden faydalanarak evine ekonomik katkı sunan Daş’a Ermiş bin liralık kredi çekinin yanısıra 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeni ile çiçek ve plaket vererek engelliler gününü kutladı.

Kızıltepe Hükümet konağında düzenlenen törende ilçe Kaymakamı ve hazır bulunan konuk ve görevlilerle şakalaşıp neşe saçarken, Fiziki engellerin yaşamaya engel olmadığını gösterdi.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş yaptığı açıklamada “ Görme engelli olan Zerga hanıma bu gün bin liralık kredi verdik.  Buradan daha önce de bin lira almıştı. Her hafta düzenli bir şekilde geri ödüyor. Kendisi kumaş getirtip satıyor. Bu günde engelliler günü hem gününü kutladık hem de kendisine kredi verdik.” Şeklinde konuştu.

Kızıltepe Mikrokredi şube Müdürü Canan Özçelik ise “ Mikrokredi programı ile tüm bayanlara kredi veriyoruz. Zerga Daş 5 yıldır mikro krediden destek alıyor. Kendisi görme engellidir ama hiçbir engel tanımıyor. Zerga teyze bize örnek olmaktadır. Mikro finans kurumu olarak her zaman onun destekçisiyiz. Olmaya devam edeceğiz.” Dedi.


Anahtar Kelimeler: