Görme engelli  paralimpik atlet milli takıma seçildi

16 yaşındaki albino olan ve görme engelli Yusuf Adıgüzel,  Görme Engelli Paralimpik  Yarışmasında derece elde ederek çocukluk hayali olan milli takıma seçildi. Adıgüzel, 2022 Dünya Gençler Yarışmasında ülkemizi temsil edecek.

Spor 18.09.2021 09:49:00 0
Görme engelli  paralimpik atlet milli takıma seçildi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki albino olan ve görme engelli Yusuf Adıgüzel,  Görme Engelli Paralimpik  Yarışmasında derece elde ederek çocukluk hayali olan milli takıma seçildi. Adıgüzel, 2022 Dünya Gençler Yarışmasında ülkemizi temsil edecek.

Kızıltepe’de dünyaya gelen albenizimli yüzde 60 görme engelli  olan Yusuf Adıgüzel çocukluğundan beri milli atlet olmak istiyordu. Yeni Kızıltepe Spor Atletizm Bunun için antrenörü Ahmet Turan ile hazırlanan Yusuf Adıgüzel, 12 Eylülde Afyonkarahisar’da milli takım seçmelerine katıldı. 100 metrede 12 saniye 60 salise barajını 12 saniye 45 saliselik dereceyle geçerek çocukluk hayali olan milli takıma seçildi. 

Yusuf’un şimdiki hayali ise 2022 Dünya Gençler Yarışmasında pistte ülkemizi temsil etmek ve madalyalar kazanmak. Adıgüzel şunları söyledi: “Çocuklukta koşu hevesim vardı. Bunu şimdiye kadar da devam ettirdim. Afyonkarahisar’da milli takım seçmelerinde baraj 12.60’ken ben 12.45 geldim ve milli takıma seçildim.”

Yusuf’un engellerini aşmasında en büyük destekçisi ailesi oldu. Yusuf’un babası  Şeyhmus Adıgüzel bir an olsun oğlunu pistte yalnız bırakmıyor. Baba Adıgüzel, “Çocuğumun küçüklükten beri ilgisi spora vardı.  Oğlum profesyonel anlamda hazırlıklarını yaptı ve üzerine kattı. Afyonkarahisar’da milli seçmelerde oğlum derece yaptı. İnşallah bizi dışarda da temsil edecek. Bu süreçte hep yanımızda olan Yeni Kızıltepe Spor’a Kaymakamımız Hüseyin Çam’a çok teşekkür ederiz.” dedi.

Yusuf gerçekten çok yetenekli bir sporcu. Bizimle birlikte çalışmaya başladıktan sonra iyi bir performans elde etti. Yusuf milli takıma seçildikten sonra tek hedefimiz ve umudumuz dünya gençler şampiyonasında Yusuf’un madalya getirmesi  Yeni Kızıltepe Spor olarak çalışmalarımız devam ediyor. Her zaman Kızıltepe gençlerinin yanında olan Kaymakamımız Hüseyin Çam’a çok teşekkür ederiz.  Bize sürekli destek veriyor  gençler de bundan çok mutlu.” şeklinde konuştu.