Güney Doğu Gazeteciler Cemiyeti'nden 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Gündem 24.07.2021 10:29:00 0
Güney Doğu Gazeteciler Cemiyeti

Basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 gününün esas alınarak ilan edildiği '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ basın özgürlüğüne ithaf edilmesiyle de bizim için büyük anlam taşımaktadır. 

Basın özgürlüğü kadar, basın emekçilerinin çalışma koşulları da bir o kadar önemlidir.

Basın, yayın ve gazetecilik iş kolundaki toplam kayıtlı çalışan sayısının 86 binin üzerinde olduğu Türkiye’de, binlerce gazeteci maalesef asgari ücret düzeyinde maaşla çalışıyor.

Kamuoyunun habere ulaşmasında zorlu koşullar altında bu zahmetli yükü sırtlayan gazeteciler, çoğu zaman baskı, tehdit ve saldırıların da hedefi oluyor.

Basın özgürlüğünün anayasayla güvence altına alındığı ülkemizde, gazetecilerin yıpranma hakkının iyileştirilmesi ve çalışma koşullarının yeniden düzenlemesine de acil ihtiyaç vardır.

Her meslek kıymetlidir, ancak gazeteciliği diğer mesleklerden ayıran bir çok nitelik vardır.

Diğer taraftan bir çok gazeteci, koronavirüs pandemisi sürecinde virüse yakalanarak yaşamını yitirdi. Görevleri başında hayatını kaybeden basın şehitlerini rahmet ve minnetle yad ediyor, bu acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak yukarıda belirttiğimiz hususların dikkate alınarak gerekli adımların atılmasını talep ederken, tüm basın emekçilerinin ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyoruz.