GÜNEYDOĞU GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), Maşallah Dekak'a yönelik gerçekleşen saldırı girişimini şiddetle kınadı. Meslektaşlarının güvenliğini tehdit eden bu olayın basın özgürlüğüne yapılan bir saldırıyı kınadı

Gündem 13.01.2024 12:01:00 0
GÜNEYDOĞU GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), Rudaw TV'nin Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak'a yönelik gerçekleşen saldırı girişimini şiddetle kınadı. Meslektaşlarının güvenliğini tehdit eden bu olayın basın özgürlüğüne yapılan bir saldırı olduğunu belirten GGC, saldırıyı gerçekleştirenlerin derhal adalete teslim edilmesi çağrısında bulundu.

 

Diyarbakır'da haber takibi sırasında saldırıya uğrayan Rudaw TV Temsilcisi Maşallah Dekak'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, GGC bu tür saldırıların basın özgürlüğüne ve demokratik değerlere yapılan ciddi tehditler olduğunu vurguladı. Cemiyet, bu olayın ardından sorumluların adalete teslim edilmesi için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nı göreve çağırdı.

 

‘Adalete teslim edilmesini bekliyoruz’

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti adına yapılan açıklamada, "Bu saldırı sadece bir gazeteciye değil, aynı zamanda basın özgürlüğüne ve demokratik değerlere yapılan bir saldırıdır. Meslektaşımız Maşallah Dekak'a yönelik bu şiddet eylemini kınıyor, bir an önce sorumluların adalete teslim edilmesini bekliyoruz" denildi.

Cemiyet, basın mensuplarının güvenli bir şekilde görevlerini yerine getirebilmesi için toplumdan destek ve duyarlılık beklediğini ifade ederken, yaşanan olayın takipçisi olacaklarını ve sorumluların adalete hesap vermesi için gereken her türlü çabayı sarf edeceklerini belirtti.