Güneydoğu´yu Pendik´te Mardin temsil etti

İstanbul Pendik Uluslararası 12. Geleneksel Sanatçılar Buluşması Festivaline, Doğu ve güneydoğu illerini temsilen; Mardin Sakatlar Derneği katıldı.

Gündem 4.10.2016 16:39:59 0
Güneydoğu´yu Pendik´te Mardin temsil etti

Türkiye´den Özbekistan´a, İran´dan Arjantin´e 24 ülkeden 51 sanatçının yer aldığı 12. Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması, on gün boyunca Pendiklilere hem sanatsal hem de görsel bir ziyafet sundu. 24 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında çok sayıda sanatseverin ziyaret ettiği festival, düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Organizasyonun kapanış programında söz alan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, 12. kez geleneksel sanatçıları sanatseverlerle buluşturduklarını belirtti. Bu yıl buluşmanın ana temasını Minyatür olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Şahin; ?Önümüzdeki yıllar diğer sanat dallarını da tematik olarak seçmek arzusundayız. Sanatçıların bize verdiği destek ve iltifat, geleneksel sanatçılar buluşmasının uzun yıllar Pendik´te gerçekleştirilmesi için bizi yüreklendiriyor. Bir kez daha sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum.?dedi.

Sanatçılara teşekkür plaketi

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleşen kapanış töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Geleneksel kıyafetleriyle birlikte sahneye çıkan sanatçılar, kendileri için özel olarak hazırlanmış teşekkür plaketlerini Başkan Şahin´den alırken, hediyelerini de yine geleneklerine uygun şekilde takdim ettiler. Yaklaşık iki saat süren program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.