Ğurs Vadisinde yüzme havuzu keyfi

Kızıltepe ilçesinde bulunan doğa harikası Ğurs Vadisi kavurucu sıcaklarla birlikte vatandaşların en çok uğradığı alan oldu.

6.08.2021 09:52:00 0
Ğurs Vadisinde yüzme havuzu keyfi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan doğa harikası Ğurs (Xurs) Vadisi kavurucu sıcaklarla birlikte vatandaşların en çok uğradığı alan oldu. Vadide bulunan işletmelerin doğal su kaynaklarıyla doldurdukları  yüzme havuzları vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Kızıltepe’de saklı cennet olarak bilinen doğa harikası Ğurs (Xurs) Vadisi hava sıcaklığının bunalttığı bu günlerde vatandaşların ilgi odağı oldu. Dinlenmek ve güzel vakit geçirmek isteyen vatandaşlar tatili artık uzaklarda değil, kendi memleketlerinde yapıyor. Son yıllarda Vadide kurulan tesislerde yüzme havuzları da eklendi. Doğal su kaynaklarıyla doldurulan buz gibi suda yüzen vatandaşlar 50 dereceyi bulan sıcaklarda serinlemenin mutluluğunu yaşıyor.

Aslanlar Yüzme Havuzu İşletme sahibi Bedirhan Aslan, “Kaynak suyudur şurada borudan akarken yeni güneş görüyor. Su temiz pırıl pırıl, milletimizi bekliyoruz. Millet bodruma gidiyor bir kahveye 40 lira veriyor ama burada hem esnafına kazandırıyor. Uzaklara gidip 10 bin lira masraf yapacağına buraya ailenle gelsen en fazla 200-300 lira gidiyor. Yani fazla değil.” dedi.

Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Xurs Vadisi çok güzel bir yer. Mezopotamya topraklarında Kızıltepe’de bulunuyor.  Şelalemiz var aşağı tarafta insanlar serinliyor. Burada yüzme havuzumuz var.  Sürekli üzerine temiz su geliyor. Kaynak suyu burada güneşi görüyor. Yan tarafta dinlenme tesisimiz var. Vatandaşları bekleriz.” Diye konuştu.

Tesis sahipleri insanların tatili kendi memleketlerinde geçirmelerini istiyor.


Anahtar Kelimeler: Vadisinde yüzme havuzu keyfi