Hafta sonu kısıtlamasında merak edilenler İşte cevaplar haberimizde

Hafta sonu süresince devam edilecek olan sokağa çıkma kısıtlamasında nerelerden alış veriş yapılabilir, kimler muaf?

Gündem 4.12.2020 21:34:00 0
Hafta sonu kısıtlamasında merak edilenler İşte cevaplar haberimizde

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine “Sokağa Çıkma Kısıtlamaları” konulu genelgeye göre, cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

Ayrıca kan vermek için Kızılay’ın internet sayfasından randevu alarak kan vermeye giden vatandaşlar da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak. 

Lokantalar paket servis yapabilecek

Cumartesi ve pazar günleri, lokanta ve restoran tarzı işyerleri, saat 10.00-20.00 arasında sadece paket servis yapabilecek.

Şehirler arası seyahat edilebilecek mi?

Hafta sonu şehirlerarası seyahatler sadece toplu ulaşım araçlarıyla olacak. Yolcuların bilet ve rezervasyon kodu sorgulanacak. Şahsi araçlarıyla seyahate çıkanlardan seyahat izin belgesi  istenecek.

Vefa Sosyal Destek birimleri çalışacak

Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaç duyduğu temel ihtiyaçları, planlama yapılarak Vefa Sosyal Destek birimleri aracılığıyla karşılanacak.

Cenaze namazları sadece 30 kişi ile kılınacak

Cenazelere sadece vefat edenin birinci derecede yakınları katılabilecek. Ayrıca alınan tedbirler kapsamında cenaze namazı en fazla 30 kişi ile kılınabilecek.

Kimler kısıtlamadan muaf tutulacak?

Hastaneden taburcu olanlar veya randevusu bulunanlar, birinci derecede yakınının cenazesine katılacaklar, şehre son 5 gün içinde gelmiş ya da kalacak yeri olmayanlar, ÖSYM ya da diğer merkezi sınavlara katılacaklar, terhis olan askerler ve cezaevinden çıkanlar, özel ya da kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar seyahat kısıtlamasından muaf tutulacak. Ayrıca, kısıtlamadan, üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirleri ile sağlık, tarım ve orman faaliyetleri muaf tutuldu.