HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜ FENALAŞAN YOLCUYU HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Mardin´in Kızıltepe ilçesinde Özel Halk Otobüsünde Şoför olarak çalışan Mahsum Tifur, Kızıltepe ilçe merkezinden bir duraktan aldığı yolcusunun fenalaştığını görünce güzergahını değiştirdi. Tifur, Hastayı Kızıltepe Devlet Hastanesi´ne götürdü.

Yaşam 16.10.2018 10:03:50 0
HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜ FENALAŞAN YOLCUYU HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Burası Kızıltepe ilçesinde bir özel halk otobüsü. Otobüsün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde orta koltukta oturan bir yolcu rahatsızlanıyor.  Durumu fark eden şoför Mahsum Tifur,  güzergahını değiştirerek fenalaşan adamı Kızıltepe Devlet Hastanesi Acil Servisine götürdü.  Tifur, rahatsızlanan adamı yolcularla birlikte  arabadan indirerek sedyeye bindiriyor. Hasta adamı sağlık ekiplerine teslim etti. Bu esnada otobüsün güvenlik kamerası olanları saniye saniye kaydetti.

 

Yaptığı işin bir insanlık görevi olduğunu anlatan Mahsum Tifur,  "Hastane yakınına varınca adam bir anda fenalaştı. Işıkları geçmiştim artık geri dönemezdim. Mecburen dönemece kadar gittim. Geri geldim direk acile girdim. Yolcuları çağırdım onu taşıdık. Onu sedyeye koyduk ve acile gönderdik." diye konuştu.

 

Hastanın sara nöbeti geçirdiğini anlatan şoför Tifur  fenalaşan adamın sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı. 

Kızıltepe Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkan Yardımcısı Musa Aras, bu tür durumlarda şoförlerinin daima hassas davrandıklarını belirterek  şehir içi çalışan araçlarının dakika ile çalıştığına dikkat çekti. Aras, " Şoför arkadaşlarımız bu tür durumlarda dakikalarını yakarak. İnsanlık namına fenalaşan insanları hastaneye götürüyor. Bu tür vakalara çok denk geliyoruz. Biz kooperatif olarak arkadaşlarımızın yolcularına en iyi hizmeti vermeleri konusunda telkinlerde bulunuyoruz. " dedi.