Halk pazarında vatandaşlara maske dağıtıldı

Korona virüsle mücadele kapsamında Dargeçit Belediyesi tarafından halk pazarında vatandaşlara maske dağıtıldı.

Sağlık 8.08.2020 11:31:57 0
Halk pazarında vatandaşlara maske dağıtıldı

Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy´un talimatıyla Dargeçit İlçesinde her Cumartesi günleri kurulan halk pazarında, esnafa ve alışverişe gelen tüm vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı yapıldı.

 

Pazar girişinde Dargeçit Belediye personelleri alışverişe gelen vatandaşların ateşlerini ölçerken, bir yandan da ücretsiz maske dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca zabıtalar da tek tek pazar esnafını gezerek maskesi bulunmayanlara dağıtım yaptı ve esnafı uyararak alışverişe gelen vatandaşlara ürünleri dokunmalarına engel olmalarını ve bunun yanında eldiven ve maske takılmasının zorunluluğunu anlattı.

 

Başkan Aksoy, halk sağlığı açısından pazar yerlerinin riskli bölgeler olduğunu belirterek, bu alanlarda vatandaşlara maske dağıtımına öncelik verdiklerini bildirdi.

 

Vatandaşların en güvenilir yerin evleri olduğunu vurgulayan Başkan Aksoy, ?Koronavirüse karşı belediye olarak İlçemiz genelinde rutin olarak yaptığımız dezenfekte çalışmalarımıza ara vermeden gerekli tüm tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Bunun dışında ilçemizde kurulan ilçe semt pazarında esnafımıza ve halkımıza maske dağıtıyoruz. Pazar giriş ve çıkışlarında temassız dijital ateş ölçerlerle halkımızın vücut ısılarını kontrol ediyoruz. Halkımızın sağlığını düşünerek yola çıktık. Bu kapsamda vatandaşlarımızdan tek ricamız zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya. Vatandaşlarımızın dışarı çıktıklarında büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuz bilinmeli ve maske konusunun ciddiye almasını istiyoruz. Hem maskelerimizi takmalı hem de sosyal mesafeyi korumalıyız. Ekiplerimiz ?Sağlık İçin Hepimiz İçin´ sloganıyla gerçekleştirdiğimiz maske, mesafe ve temizlik denetimlerini aralıksız sürdürülecektir.? şeklinde konuştu.