Halk evleri Şengalli Êzidîler için hazırlanıyor

İŞİD'in Şengal'e yapmış olduğu saldırıların ardında Türkiye'ye gelen Ezidi halkın yer sorununa çözüm olmak amacıyla Belediye tarafından kendilerine ait halk evlerini düzenledi.

Yaşam 14.08.2014 08:25:06 0
Halk evleri Şengalli Êzidîler için hazırlanıyor

İŞİD’in Şengal’e yapmış olduğu saldırıların ardında yüzlerce Ezidi Silopi kapısında beklerken yüzlerce kişi Türkiye’ye geçiş yaptı. Türkiye’ye geçiş yapan ve Şırnak Silopi’de kalan Ezidi halka tahsis edilen yerlerin dolması nedeni ile Kızıltepe Belediyesi tarafından hazırlıklara başlandı.. Hazırlıklar kapsamında Kızıltepe Belediyesine ait Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Ferhat Kurtay halkevi Ezidiler için temizlenerek düzenlendi. Halk evinin düzenlenmesi sırasında mahallede bulunan çocukların da yardım etmeleri dikkat çekerken kimi çocukların gelecek olan Ezidi çocuklara yardım edeceklerini onlara hoş görü bir şekilde yaklaşacaklarını söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanları Ası ve Salman ise, kendilerinin bu hafta içinde yaklaşık 80 Ezidi halkı beklediklerini belirterek “Silopi’de yer kalmadığı için bizler Ezidi kardeşlerimize yer vermek amacıyla halk evlerimizi açtık. Buruda Ezidi kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacak ve onlara yardım edeceğiz. Şuanda bizler sadece bir tane halk evini onlara tahsis ettik. Ama talep olduğu takdirde bizler diğer halk evlerimizi de açıp Ezidi kardeşlerimizi kucaklamaya ve yardım etmeye hazırız” dedi.

Kürt halkına Êzidî yurttaşlara sahip çıkılması çağrısında bulunan Eşbaşkanlar, bugün Şengal`in düştüğü duruma yarın kimsenin düşmeyeceğinin garantisi olmadığını ifade ettiler. Kimse kapısını ve gözünü Êzidî halkına karşı kapatmasın. Dünyadan gönderilen yardımlar gibi Türkiye’nin de yardım konusunda seferberlik ilan etmesini bekliyoruz. Yardım elini ilk onların uzatması gerekiyordu" diye konuştu.