Hasan Ablak 16 yaşında gol krallığına ulaştı ve önü açıldı

Kızıltepe futbolunun yetiştirdiği Hasan Ablak futbol kariyerine birçok başarı sığdırdı. Ablak, 16 yaşında gol kralı olmasıyla futbol hayatı bir anda değişti. Gelin Hasan Ablak´ı yakından tanıyalım.

Spor 19.10.2019 13:33:10 0
Hasan Ablak 16 yaşında gol krallığına ulaştı ve önü açıldı

SELMAN GÜNEŞ

Kızıltepe futbolunun yetiştirdiği Hasan Ablak futbol kariyerine birçok başarı sığdırdı.  Ablak, 16 yaşında gol kralı olmasıyla futbol hayatı bir anda değişti. Gelin Hasan Ablak´ı yakından tanıyalım.

 

 Futbola Kızıltepe Gençlerbirliği´nde başladı. Gençlerbirliği´nde 2 yıl oynadıktan sonra 16 yaşında gol kralı olup Mardinspora transfer oldu. Bir sezon Mardinspor´da oynadıktan sonra Süper lig takımı Çanakkaledardanel spora transfer oldu. Talihsiz bir sakatlıktan sonra tekrar Mardinspor´a kiralık olarak döndü. O sene Mardin Spor 3´üncü ligde şampiyon olup 2´inci lige çıktı. Sezon sonu PTT 1. Lig takımlarından Gümüşhane Doğan spora daha sonra Amed Spor, Kayapınar Belediye Spor ,2. Lig ekiplerinden Darıca Gençlerbirliğispor, Amed Spor ,Mardinspor, Kızıltepe Barış Spor ve en son Kızıltepe Belediye Spora transfer olduktan sonra 33 yaşında Futbolu Kızıltepe Belediye Sporda bıraktı.

Hasan Ablak futbolu bıraktıktan sonra Antrenörlük kursuna katılıp UEFA B antrenörlük lisansını aldı ve Kızıltepe Belediyespor´da antrenörlüğe başladı. 6 yıldır Belediyespor´da teknik sorumlu olarak çalışan Hasan Ablak, bunun yanında beden eğitimi ve yüksek okul bölümü 4.sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. Bu süre zarfında onlarca futbolcu yetiştirdi.