Hasta ve yaralı hayvanlara “HAYBULANS” ile anında müdahale

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın talimatıyla geçtiğimiz ay hizmete alınan HAYBULANS (hayvan ambulansı), hasta olan sokak hayvanlarına anında müdahale ediyor.

Gündem 3.08.2022 11:05:00 0
Hasta ve yaralı hayvanlara “HAYBULANS” ile anında müdahale

Kızıltepe Belediyesi, HAYBULANS (hayvan ambulansı) ile 7/24 kaza sonucu yaralanan veya hastalanan sokaktaki sevimli dostlarımızın imdadına koşuyor.

Kısa bir süre önce hizmete alınan ambulans, sokak hayvanlarının ölüm oranlarını azaltıyor.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın talimatıyla hizmete alınan HAYBULANS, şimdi de hasta hayvanları toplayıp tedavileri için hayvan rehabilitasyon merkezlerine sevk ediyor.

Öte yandan Sancarlı Mahallesi (Küre köyü) bölgesinde 30 bin metrekare alan üzerine Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezinin yapımı sürüyor.

Vatandaşlardan gelen ihbarların acil müdahale için son derece önemli olduğunu bir kez daha hatırlatan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, sokakta yaşayan hayvanların olası bir kaza ve yaralanmaları durumunda vatandaşların acil müdahale aracı için 153 veya 0534 521 4527 numaralı ihbar hattını arayabileceklerini söyledi.