Hastalarına ilaçtan önce kitap veriyor

Dargeçit´te Doktor Muhammed Şeyhanlı, hastanede oluşturduğu kitapliklarla hastaneye gelen hastalara kitap okuma alışkanlıgı kazandırıyor. Şeyhanlı, muayene ettiği hastalarına da kitap hediye ediyor.

Sağlık 19.07.2019 15:26:56 0
Hastalarına ilaçtan önce kitap veriyor

SELMAN GÜNEŞ

Dargeçit ilçesinde Çocuk Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Muhammed Şeyhanlı, hastaneye muayene olmaya gelen 7-15 yaş arası çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya başladı. Hastanede küçük kitaplıklar oluşturan Dr. Şeyhanlı, sıra bekleyen hastaları kitap okumaya teşvik ediyor, muayene ettiği hastalarına ise hediye kitap veriyor. Ayrıca 6 yaş altı çocuklara da balon ve çikolata, kek tarzı yiyecekler vererek muayene ederken ağlamalarını engelliyor, tedaviye de olumlu sonuçlar vermeyi sağlıyor.

 

Dargeçit ilçesinde yaklaşık 6 ay önce göreve başlayan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Şeyhanlı, sıra bekleyen hasta ve yakınlarını kitap okumaya teşvik ediyor. Muayene ettiği hastalara reçetelerini yazan Dr. Şeyhanlı, reçetenin yanında bir de kitap hediye ediyor. Bununla da yetinmeyen Dr. Şeyhanlı, sosyal medyada kitap kampanyası başlattı. Arkadaşları ve hayırseverlerin gönderdiği kitapları çocuklara dağıtıyor. Sosyal medyadan yeni çağrılar yapan Dr. Şeyhanlı, gelecek yeni kitaplarla bu güzel paylaşımı genişletmeyi amaçlıyor. Kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için bu projeyi başlattığını ifade eden Dr. Şeyhanlı, hastalarından da çok olumlu dönüşler aldığını söyledi.

 

Dr. Şeyhanlı, "İlk kitap dağıtımına başladığım zamanlarda daha önce böyle bir şey ile karşılaşmadıkları için hastalarımızda şaşkınlık oluştu. Şimdi ise doktor muayenesi için gittikleri bir yerden ellerinde kitap ile uğurlanmanın çok hoşlarına gittiğini düşünüyorum. En güzeli de çocukların kitaplara ulaştığında yüzlerinde oluşan o sevinç ,mutluluk ve kitabı okumanın vereceği heyecan ifadesi. Sadece bunun için bile yaptıklarımıza değer diye düşünüyorum." dedi.

 

Şeyhanlı sözlerini şöyle sürdürdü: Bir yıl boyunca yaklaşık 2000 e yakın kitap dağıttık. Kitap dağıtımı yaptığım çocuklar ve aileleri çok mutlu oldular. Bazı hastalarımla kitaplar üzerine ufak tefek sohbetler bile yaptık. Bazıları kitapları geri getirdi, getirmeyenler de oldu ama önemli olan insanları kitaplarla buluşturabilmiş olmaktır. Kitapları çok okuyan ve talep eden kişiler olduğunu gördüm. İnsanların kitapları çok pahalı bulması veya ulaşamaması gibi sorunları ortadan kaldırmak için bu projeyi başlattım. Kitap dağıtımında desteğini benden esirgemeyen başta mesai arkadaşlarıma, İl Sağlık Müdürlüğümüze, Hastane Yönetimine, Dargeçit Kaymakamı ile Belediye Başkanımıza herkesin huzurunda teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim. Projenin olumlu ilerlediğini görünce sosyal medyadan yararlandım ve arkadaşlarıma duyurdum. Çoğu arkadaşım bu konuda bana destek verdi. Bir kitap dahi olsa bizle paylaşan ve paylaşacak olan çok güzel insanlar var. Doktor gözüyle baktığım zaman, okumanın Alzheimer, Depresyon, İkili İlişkiler, Sınav Streslerini Azaltma, Hayal Dünyasını Geliştirme gibi çeşitli durumları olumlu yönde etkilediğini de söylemek isterim.?