Hastanede tadilatı biten ameliyathaneler hizmet vermeye başladı

Kızıltepe Devlet Hastenesi'nde tadilata giren ameliyathanelerin tadilatı sona ererek vatandaşın hizmetine girdi.

Sağlık 24.03.2022 10:56:00 0
Hastanede tadilatı biten ameliyathaneler hizmet vermeye başladı

2011 Yılından beri Yeni binamızda hizmet veren ameliyathane birimimiz çağın gereklerine uygun yeniliklerin yapılması amacıyla 01 Kasım 2021 tarihinde restorasyona girmiş olup restorasyon işlemi 01 Mart 2022 tarihinde bitmiştir. 

Çağın gereklerine uygun yeniliklerin yapılması ve deforme olan alanların yenilenmesi amacıyla Hastanemiz Ameliyathane Birimi 01 Kasım 2021 tarihinde tadilata girmiştir. Hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için 6 odalı olan ameliyathanemizde uygun şartlar oluşturulup 2 oda da ameliyatlar devam ederken diğer 4 odanın tadilatı devam etmiştir. Odaların tadilat süreci düzenli olarak hastane yönetimimiz ve birim sorumlusu çalışanlarımız tarafından kontrolleri yapılmıştır. İlk odaların tadilatının sonlanmasına müteakip 4 oda hizmete açılmış geri kalan 2 odanın tadilatına başlanmıştır. 01 Mart 2022 Tarih’i itibariyle ameliyathane biriminin tüm odaları ve çalışma alanlarının tadilatı tamamlanmış olup, restorasyon çalışması sonlandırılarak tam kapasiteli olarak Kızıltepe Halkı’nın hizmetine sunulmuştur.

Hastanemiz Ameliyathane biriminde günde ortalama 35-40 ameliyat yapılmaktadır. Hastanemizde Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji, Üroloji, Kadın Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kulak Burun Boğaz, Göz, Plastik Cerrahisi gibi hemen hemen bütün alanlardan ameliyat yapılmaktadır.

Hizmet süresince emeği geçen birim sorumlularımız ve tüm birim çalışanlarımıza hastane yönetimi olarak teşekkür ediyoruz.