Hatip Şeran, 6 dönemdir muhtar seçiminden zaferle ayrılıyor

Mardin Kızıltepe ilçesinde 6. Dönemdir üst üste aday olan ve muhtarlık seçimini kazanan Hatip Şeran'ın bu başarısı dikkat çekiyor.

Politika 5.04.2024 23:07:00 0
Hatip Şeran, 6 dönemdir muhtar seçiminden zaferle ayrılıyor

Kızıltepe’nin merkez mahallerinden biri olan Ersoylu Mahallesi’nde uzun yıllardır hizmet veren ve toplumun güvenini kazanan Hatip Şeran, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idareler seçiminde altıncı kez muhtarlık koltuğuna oturdu ve 6. kez Ersoylu Mahallesi muhtarı olarak mazbatasını teslim aldı. Mahallesine olan bağlılığı ve başarılı çalışmalarıyla tanınan Şeran, bu seçimde de mahallelinin desteğini alarak güven tazeledi.

TÜRKİYE MUHTARLAR KONFEDERASYONUNDA 12 YIL

 

Ersoylu Mahalle Muhtarlığı görevini başarılı bir şekilde yaparak Mahallelinin güvenini kazanan Muhtar Hatip Şeran, aynı zamanda 2000 yılından bu yana kurucu başkanlığını yaptığı Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı görevini, 2012 yılından bu yana Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı görevini ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunda 6 yıl teşkilat başkanlığı ve son 6 yılda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan vekili olarak da aktif bir rol üstleniyor. Şeran, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu çatısı altında Muhtarlık sisteminin güçlenmesi ve muhtarların haklarının savunulması konusunda öncü bir figür olarak biliniyor.

Ersoylu Mahalle muhtarı olarak yeniden seçilen Hatip Şeran, Mahallesi ve halkın refahı ile memnuniyeti için kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

MUHTARLIK SEÇİMİNİ KAZANAN ADAYLARI TEBRİK

 

Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran, 31 Mart mahalli idareler seçiminde Muhtarlık seçimini kazanan adayları tebrik ederek başarılar diledi. Ayrıca, bu seçimde kaybeden adaylara geçmiş olsun dileklerini ileterek başarılar diledi.

31 Mart seçimlerinden önce Şeran, seçim sürecinin demokratik bir ortamda ve bayram havasında geçmesi için tüm muhtar adaylarını sağduyulu olmaya davet etmişti. Bu çağrıya uyulmasıyla birlikte, seçim süreci adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleşti ve halkın iradesi net bir şekilde ortaya çıktı.