Hayallerindeki Takımın Elemelerine Katıldılar

Kızıltepe ilçesinde geleceğin futbolcularını yetiştirmeyi hedefleyen futbol okulunun öğrencileri İstanbul’da seçmelere katılmanın heyecanını yaşadı.

Spor 19.07.2021 09:04:00 0
Hayallerindeki Takımın Elemelerine Katıldılar

Kızıltepe Fenerbahçe Futbol Okuluna kayıt yaptırarak futbollarını geliştirip gelecekte aranan yıldız futbolcu olma hedefinde olan futbolcu adaylarından 9 okul öğrencisi İstanbul’da Fenerbahçe altyapı seçmelerine katıldı.

 

Yaklaşık bir ay önce açılan ve 7 ve 17 yaş arası futbolcu adaylarının eğitim gördüğü Fenerbahçe Futbol Okulundan kısa süre içinde 12-17 yaş grubu arasından 9 sporcu İstanbul’a Fenerbahçe spor kulübü futbol takımının alt yapı elemelerine katılarak ilk futbol heyecanlarını yaşadılar.

 

Eski profesyonel futbolcu, Beden Eğitimi ve Antrenörlük mezunu Korhan Bıçakçı’nın hocalık yaptığı Kızıltepe Fenerbahçe Futbol Okulunda 7 ve 17 yaş arası toplamda 50 öğrencisi bulunuyor. Okul öğrencilerinden 2008, 2009 ve 2010 doğumlu 9 başarılı öğrenci Minikler, yıldızlar ve U-17 kategorilerinde Fenerbahçe altyapı seçmelerine katılarak geleceğin yıldız futbolcusu olma hedefine ilk adımı attılar. Seçmelere katılan sporcular arasından başarılı bulunan futbolcu adayları daha sonra İstanbul’a davet edilecek.

 

İstanbul’da Fenerbahçe Fikirtepe tesislerinde seçmelere katılan ve orada 2 gün geçiren 9 futbolcu adayı minik ve gençlerden oluşan ekip ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü Şükrü Saraçoğlu stadını da ziyaret ederek tadı ve müzeyi gezdiler.

 

Fenerbahçe Futbol Okulu hocası Korhan Bıçakçı, Hedeflerine ulaşmada attıkları her adım değerli olduğunu belirterek, “Kızıltepe Fenerbahçe Futbol Okulumuzdaki toplamda 9 sporcumuzla İstanbul’da Fenerbahçe seçmelerine katıldık. Sporcularımız için iyi bir deneyim oldu.

 

Buradaki gençlerimizin üst seviyede oynayacak potansiyelleri olduğunu düşünüyorum. Fakat bunu başarmak için de aile hayatı ve çevrenin çok büyük etken olduğunu aynı zamanda iyi bir eğitimciye denk gelmenin de çok elzem olduğunu düşünüyorum. Her şey buradaki gençlerimizin iyi bir altyapı eğitimi alarak başarılı birer futbolcu olmasını için” açıklamasında bulundu.