Hayvan hastanesinde 500 ameliyat yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hastanesinde, 3 aylık süre içerisinde 500 ameliyat yapılarak yaralı ve hasta hayvanların yaşamlarına kavuşması sağlandı.

Sağlık 17.07.2019 10:53:53 0
Hayvan hastanesinde 500 ameliyat yapıldı

HABER MERKEZİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Şube Müdürlüğüne bağlı Hayvan Hastanesinde şuana kadar 500 hayvan ameliyatı yapılarak hasta ve yaralı hayvanların yaşama tutunmaları sağlanıyor. Rehabilitasyon merkezinde kör, sakat, felçli, annesiz yavrular gibi dışarda yaşayamayan hayvanların temel yaşamı sağlandıktan sonra doğaya bırakılmakta.

120 hayvanı barındıracak kapasiteye sahip olan hayvan rehabilitasyon merkezinde 3 veteriner hekim ve 4 veteriner sağlık tekniker görev yapmakta ve personellerin hayvan sever olmasına dikkat ediliyor.

Röntgen, tam kan sayım cihazı, ultrason, SCR, EKG, göz cihazı FAKO gibi hastanelerde bulunması gereken tüm cihazlar mevcut.  

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Şube Müdürü Nurettin Bozdağ, tüm ilçelerde hasta hayvanlarına müdahale edildiğini kaydetti.

-?Hayvanlar konusunda vatandaşlarımız duyarlı olmalı?

Sokak hayvanları için ellerinden gelen tüm imkanları kullandıklarını kaydeden Bozdağ,  ?Maalesef Milyonlarca hayvanı barındırmak gibi bir imkan mevcut değildir. Bundan dolayı insanlarımızın hayvan sevgisi konusunda duyarlı olmalarını ve sokaktaki hayvanlara sahip çıkılması gerektiğini, barındırma imkanı olmayan insanların en azından sokağa mama ya da fazla yiyeceklerin bırakılmasıyla da destek olunabileceğini söylemek isterim? dedi.

Bozdağ, şöyle devam etti: ?Rehabilitasyon merkezi olarak bölgemizde ulaşabildiğimiz tüm hayvanların üst düzey tedavileri yapılmaktadır. Hastanemize gelen binlerce hayvan oluyor, örneğin sakat bir hayvanı platin ile desteklediğimiz zaman ve iyileştiği zaman kendi yavrumuzu kurtardığımızı hissediyoruz?