HDP Mardin Milletvekilleri mazbatalarını aldı

HDP Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Erol Dora, Mehmet Ali Aslan ve Enise Güneyli mazbatalarını aldı.

Politika 17.06.2015 07:44:37 0
HDP Mardin Milletvekilleri mazbatalarını aldı

7 Haziran´da yapılan Milletvekili genel seçimlerinde HDP´den Mardin milletvekili seçilen Prof. Dr. Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Erol Dora, Mehmet Ali Aslan ve Enise Güneyli, Mardin adliye binasına gelerek mazbatalarını Ağır Ceza Reisi Bülent Koç´tan aldılar.

Mazbatalarını aldıktan sonra adliye çıkışında gazetecilere konuşan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Mardin´e yakışan bir liste ile girdikleri seçimden başarıyla çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İyi bir seçim dönemi, çok başarılı bir kampanya geçirdik. Mardin´e yakışan bir listeyle, çok renkli bir listeyle, farklılıklar içeren bir listeyle girmiştik ve Mardin halkı bu listeyi onayladı diye kabul ediyoruz. Çok yüksek bir oran ile bizleri meclise gönderiyor. Bu seçim bütün zorluklara rağmen çok sakin, barışta ısrar ettiğimiz bir süreçle geçti. Bundan sonra da hep Mardin´in bu renkliliğini mecliste temsil etmek, hem de Türkiye´de ve Ortadoğu´da barışa hizmet etmek için var olacağız. Seçim öncesi verdiğimiz bütün sözleri tutmak için elimizden geleni yapacağız. Sizlerin önünde verdiğimiz bu sözler, bizim görevimizdi, kendi yükümlülüğümüzdür. Çok güzel bir grupla Mardin´den gidiyoruz. Çok mutluyum kendi adıma, böyle güzel bir örgütle çalışmış olmaktan.

Koalisyon konusunda bizim bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Parti kurumları zaten tartışıyor. Bunları biz de grup olarak tartışmaya devam edeceğiz. Parti tavrını yakın zamanda açıklayacaktır. Burada Kobani´de başlayan sürecin Kürtlerde yarattığı yüksek bilinç ve sahiplenme arzusu var. Şimdiye kadar Kürtleri temsil etme iddiasıyla bir tür oyun içinde devam eden bütün kurgular çökmüştür."

"Türkiye genelinde, bölgede ve Mardin´de oy artışlarınızı neye bağlıyorsunuz" şeklindeki, bir soruya Sancar, "Bunun birkaç nedeni var. Her şeyden önce Kobani´de başlayan sürecin Kürtlerde oluşturduğu yüksek bilinç ve sahiplenme arzusu var. Şimdiye kadar Kürtlerin temsil etme iddiası ile bir tür oyun içinde devam eden kurgular çökmüştür. Hatırlarsınız burada Başbakan Davutoğlu, ´HDP Kürtleri temsil etmiyor´ demişti. Bizde göreceğiz 7 Haziran sabahı Kürtler kimleri temsil ediyor. Ve Kürtleri kim temsil ediyor diye bunu da gösterdiğimize inanıyoruz. Ortadoğu politikaları, Suriye politikası, Rojava düşmanlığı hükümetin oylarının bize kaymasına neden oldu. Ayrıca Kobani direnişi sürecinde barışa ısrarlı ve samimi olduğumuzu bütün Kürdistan halklarında anlaşılmamızı sağladı. Bu kadar yüksek bir oy almamızı sağladı." şeklinde konuştu

Milletvekili Gülser Yıldırım da, "HDP şuan kendi ilkeleriyle projeleriyle ne söylemişse onun arkasında, hem pratiğiyle, hem emeğiyle halkının yanında durmuştur. O ilkelere paralel siyaset yapmıştır. Halkımıza ne söz vermişsek, hangi temeller, hangi ilkeler üzerinden siyaset yapacağımızı, bu halka söylemişsek, bunun pratiğini, bunun emeğini, bunun dürüstlüğünü ve bu halka verdiğimiz sözle beraber, bundan sonra sergileyeceğimizi, halkımıza o sözü veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye´nin ilk Mıhallemi Milletvekili olan Mehmet Ali Aslan ise "HDP, Türkiye´de yaşayan bütün halklara bir temsiliyet verdi. Bu yönüyle bütün halkların kendini bulması, ifade etmesi, kendini temsil etmesi olanağı sağlanmıştır. En doğrusu ve fıtri olanı da buydu. Şimdiye kadar hep bastırıldı bu halklar. Hem tek ulus, tek dil mantığıyla yaklaşıldı. Bütün Türkiye, Mecliste de görecek ki, Türkiye´de çok dil var, çok ulus var, çok renk var" dedi.


Anahtar Kelimeler: