Hem dikiyor hem satıyor

90´lı yıllarda bir umutla İstanbul´a giden ve tekstil sektöründe senelerce çalışan Abdüsselam Sözgen, memleketinde pahalıya satış yapan konfeksiyonculara karşı 4 makineli atölyesinde hem dikiyor, hem satıyor.

Yaşam 28.01.2019 11:36:29 0
Hem dikiyor hem satıyor

SELMAN GÜNEŞ

Tepebaşı Mahallesi Kilise Caddesi´nde iki katlı bir dükkanda dikiş makinesinin sesi sokağa yayılıyor. Ayak üstü olan dükkanın içinden ilerleyince karşınıza merdivenler geliyor. Merdivenlere doğru ilerlerken makinenin sesi biraz daha çoğalıyor. İkinci kata çıktığınızda karşınıza 4 makineli küçük bir atölye karşınıza çıkıyor.

1 kişinin çalıştığı mini atölyede kumaş kokusu ve ütünün çıkardığı buhar birbirine karışıyor. İşyerinin sahibi İstanbul´da senelerce tekstil atölyelerinde çalışan 4 çocuk babası 40 yaşındaki Abdüsselam Sözgen, tecrübesini memleketine taşımak istemiş. Senelerce çalışan emekçi adam aşırı fiyat pahalılığından dolayı ürettiklerini uygun fiyata kendi işyerinde satmaya başlamış. Erkek üst kıyafeti üreten Sözgen, gençlere yardımcı olmak istediğini söylüyor. Sözgen ?Üst katta dikiş işi yapıyorum. Alt katta da satış yapıyorum. Gençlere hitap ediyoruz. Amacımız gençler hem kendilerine göre hem de kaliteli ve güzel giyinsin. Tarzlarına göre özel sipariş te yapıyoruz.? diyor.

Gençler de atölyede dikilen kıyafetleri hem bütçelerine uygun görüyor hem de beğeniyor.


Anahtar Kelimeler: dikiyor satıyor