Hemşehrimize önemli görev

Mardinli hemşehrimiz Muhammed Fatih Ertaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde; Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

Gündem 4.10.2016 16:37:38 0
Hemşehrimize önemli görev

Mardinli hemşehrimiz Muhammed Fatih Ertaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde; Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi´nde Strateji Geliştirme Koordinatörlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü, Belediye Başkan Yardımcılığı ve son olarak da Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerini yürüten, belediyeciliğin kitabını yazmış başarılı bürokratlarımızdan hemşerimiz Muhammed Fatih Ertaş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi´ndeki görevinden ayrılarak İstanbul´a gitti.

Ertaş bundan sonra, Osmanlı´nın son sanat eserlerinden birisi olan ve Sultan II. Abdulhamid Han Hazretleri´nin rüyası olarak hayata geçirilen tarihi Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane binasında; çok özel yetkilerle devlet üniversitesi olarak kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi´nde; Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapacak.

Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane; 1903 yılında Sultan II. Abdulhamid Han tarafından, Osmanlı topraklarında; başta doktor olmak üzere, tüm sağlık personeli ihtiyacını karşılamak için kurulan ?ilk tıp mektebi? olarak inşa edilmiş Osmanlı´nın son şaheserlerinden birisi.

Çoğu alanda olduğu gibi; Sultan II. Abdulhamid Han Hazretleri´nin sağlık alanındaki misyonuna da sahip çıkan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ilk tıp mektebi binası olarak inşa edilen Mekteb-i Tıbbıye-i Şahane binasında Sağlık Bilimleri Üniversitesi´ni kurdurup başına da kendi doktorluğunu da yapmış olan ve aynı zamanda üç dönemdir Milletvekilliği yapan Prof. Dr. Cevdet Erdöl´ü rektör olarak atamıştı.

Ülke genelinde 58 eğitim ve araştırma hastanesi ve en son Ankara ve İstanbul´daki GATA´ların bağlandığı üniversiteye, bu tarihi misyonla Türkiye´deki tüm eğitim ve araştırma hastaneleri bağlanacak ve ihtiyaç duyulan sağlık personelleri burada yetiştirilerek, atamaları da bu üniversiteden tek merkezden yapılacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Abdulhamid Han hazretlerinin hedeflediği gibi dünya genelinde ihtiyaç duyulan ülkelere de hastaneler açmaya yetkili tek devlet üniversitesi. Hali hazırda Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan SHMYO olarak eğitime başlayan üniversitenin; Filistin, Pakistan, Sudan ve Lübnan´da çalışmaları devam ediyor.

İşte Ertaş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın sağlık ekibinin içerisinde, böylesi tarihi vizyon ve misyona sahip bir kurumun; Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Türkiye ve dünyada tanıtımını yapacak Kurumsal İletişim Koordinatörü görevini beraberinde yürütecek.

Muhammed Fatih Ertaş gibi başarı grafiği sürekli yükselen, dinamik, dürüst ve çalışkan olduğu kadar mütevazı bir bürokratımızın, ülkemiz adına önem arzeden bu kritik görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Anahtar Kelimeler: Hemşehrimize önemli görev