Hırsızlar bir gecede 5 dükkâna girdi

Kızıltepe ilçe merkezinde Hırsızlar dün gece 5 işyerini birden soydu.

Yaşam 26.01.2015 08:51:51 0
Hırsızlar bir gecede 5 dükkâna girdi
Kızıltepe ilçe merkezinde Hırsızlar dün gece 5 işyerini birden soydu. Bir Pasajda bulunan 5 Dükkânın kilitlerini kıran hırsızlar iki emlak dükkânı, bir elektronik tamiri dükkânı, bir telefon dükkânı ve ayakkabı tamir dükkânın kilitlerini kırarak içeriye girdiler. Hırsızlar kayda değer bir şey bulmayınca, elektronik dükkânına tamir için getirilen 2 adet LCD televizyon, iş yeri sahibinin bilgisayarı ve emaneten emlak dükkânında bulunan ayakkabılar çaldılar. Yaşanan hırsızlık olayına tepki gösteren esnaf, hırsızlara karşı caydırıcı bir cezanın olmadığını dile getirerek tepki gösterdiler.
“Hırsızların bir tamir dükkânına girmedikleri kalmıştı, onu da gördük” Tamir için getirilen 2 adet LCD televizyon ve bilgisayarının çalındığını söyleyen esnaf Baki Tunç, “Dün akşam gece saat 04.00 civarında emniyetten beni aradılar. Elektronik tamiri yaptığım dükkânıma hırsızların girdiğini söylediler. Koşa koşa geldim. Kepenk’in kilidini kırıp içeri girmişler, içeride bulunan bilgisayarım deneme için kullandığım televizyon ve tamir için getirilen 2 adet LCD televizyonu götürmüşler. Çalınan LCD’ler boynumda kaldı. Bakımlarını yapmıştım, sahipleri gelip götüreceklerdi. Hem mahcup hem de mağdur oldum. Çünkü sahipleri benden isteyecekler. Tek kelimeyle yazıklar olsun. Hırsızların bir tamir dükkânına girmedikleri kalmıştı, onu da gördük. Ne diyeceğimi bende bilmiyorum. Benim dükkânımla beraber toplam 5 dükkân açılmış, şikâyetçi oldum onlar da gereken ne ise yapacağız dediler. Bakalım ne olacak.” diyerek çaresizliğini dile getirdi.
Hırsızlara karşı caydırıcı bir cezanın olmadığını söyleyen esnaf Bülent Aslan ise hırsızların yakalandıkları takdirde bir kapıdan içeri girip diğer kapıdan bırakıldığını iddia ederek “Kardeşim fırında çalışıyor, sabah saat 04.00 sıralarında beni aradı. Hırsızların dükkânıma girdiğini söyledi. Geldiğimde benimle beraber 5 dükkânın kilitlerini kırıp açmışlar. Benimki emlak dükkânı olduğu için tedirgin olmadım, kendilerine yarayacak bir şey yoktu. Ama komşularım için tedirgin oldum. Karşı komşumun ayakkabı dükkânı var. Emaneten birkaç koli ayakkabı bırakmıştı. O ayakkabıları götürmüşler. Yan komşum, karşımdaki iki komşum ve pasajın başında bulunan ayakkabı tamiri dükkânını da açmışlardı. Polisler geldi şikâyetçiminsiniz? diye sordular. Şikâyetçi olmadık. Çünkü bundan birkaç yıl önce Emniyet Müdürlüğü’nün yaklaşık 100 metre yakınında marketime hırsızlar girdi. Sigaraları ve kontörleri çalmışlardı, davacı olduk ama bir şey çıkmadı. Yani hırsızlardan davacı olduğun zaman sadece meşgul oluyorsunuz mahkemeye git gel, başka elinize geçen bir şey yok.” dedi.