Hırsızlık amacıyla girdiği elektrik trafosunda akıma kapıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde hırsızlık amacıyla elektrik trafosunun kapı kilidini kırarak içerisine giren bir şahıs yüksek akıma kapılarak ağır yaralandı.

Asayiş 18.04.2022 16:35:00 0
Hırsızlık amacıyla girdiği elektrik trafosunda akıma kapıldı


Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Yenimahalle mahallesinde elektrik dağıtım trafosuna hırsızlık amacıyla kapı kilidini kırarak giren bir kişi yüksek voltaja kapılarak ağır şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, dün (17 Nisan) gece saatlerinde Yenimahalle’de meydana gelen olayda D. İ adlı şahıs mahalleye enerji sağlayan trafoların bulunduğu kabin binasının kapısını kırmak suretiyle girdi.  Kabin içinde meydana gelen patlama mahallede elektrik kesintisine neden olurken, mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri trafo binasında yaralı halde bir şahsın bulunduğunu belirledi. Vücudunda ciddi yanıklar oluşan yaralı şahıs olay yerine gelen ambulansla önce Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne, buradan da yanık ünitesi bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Ölüm tehlikesine aldırmadı

Yapılan inceleme sırasında kabin binasında kablo kesmek için kullanılan bir pense ve şahsa ait terlik bulundu. Söz konusu şahsın, 33.500 volt enerji barındıran ve bu nedeniyle üzerinde “Ölüm Tehlikesi” uyarısı bulunan kabin binasına hırsızlık yapmak için girdiği sanılıyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Dicle Elektrik ekipleri, trafo binasındaki hasarı gidererek mahalleye yeniden elektrik verdi.