HÜDA PAR’ın Kızıltepe adayı Kavan, projelerini açıkladı

HÜDA PAR Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Abdullah Kavan, kentteki yerel ve ulusal basınla bir araya gelerek projelerini anlattı.

Politika 4.03.2024 14:49:00 0
HÜDA PAR’ın Kızıltepe adayı Kavan, projelerini açıkladı

2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala partilerin çalışmaları hız kazanmaya başlarken HÜDA PAR’da sahada etkinliği arttırmaya devam ediyor. Bu minvalde kentin yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan HÜDA PAR Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Abdullah Kavan, basın çalışanlarıyla sohbet edip projelerini aktardı.

Türkiye’de birçok ilden büyük bir ilçeye sahip olduklarını ifade eden Kavan, sorunların ilçeden büyük olduğunu belirterek bunların çözümleri için projeleri olduğunu belirtti.

“YAŞANILABİLİR BİR KIZILTEPE İÇİN 17 HEDEF”

‘Yaşanılabilir Bir Kızıltepe İçin 17 Hedef’ belirlediklerini söyleyen Kavan, her şeyin ötesinde farklı bir belediyecilik anlayışıyla sahada olacaklarını ifade etti.
Yıllardır belediyeleri zenginlik kapısı olarak gören anlayışı değiştireceklerini ve belediyelerin halkın malı olduğu, her bir kuruşunun “Emanet” olduğunu söyleyen Kavan, bu emaneti muhafaza etmenin ibadet hükmünde olduğu bir anlayışı kazandıracaklarını belirtti.

Koordineli bir çalışma sisteminin olmamasından kaynaklı alt ve üst yapı sorunlarının bitmediğini ifade eden Kavan, “Kızıltepe’mizde su, kanalizasyon, elektrik hatları gibi çalışmalarda bir düzen olacak. Alt yapı işlerinde kurumların koordineli çalışmasını sağlayarak çalışmaların bir düzen ve boşluk bırakmadan yürümesini sağlayacağız.” Dedi

KONUT VE PARK PROJELERİ

Konut ve Park projelerini hakkında konuşan Kavan, şu ifadeleri kullandı:
“Belediye bünyesinde Sosyal konut projesi gerçekleştirileceğiz. TOKİ tarzında konut yapacağız. Belediyeye ait olan araziler üzerine konutlar yapılacak ve bu konutlar sadece Kızıltepe halkına maliyetine satılacak. Kızıltepe halkının nefes alanları olacak. Bu alanları tamamen yeşil alana çevirmek suretiyle içerisinde büyük yapay göletler oluşturacağız. Bu yapay göletlerin etrafında mülkiyeti tamamen Kızıltepe Belediyesine ait olmak üzere sosyal tesisler kuracağız.”

‘DOĞAYI VE ÇEVREYİ KORUMAK BİRİNCİ GÖREVLERİMİZDİR’

Kızıltepe’nin daha yaşanılabilir projelere ihtiyacı olduğunu belirten Kavan, “Uzun yıllardır ilçemizin önemli sorunları arasında yer alan Kızıltepe’nin eski Sebze-Meyve Halini hem alan olarak büyüteceğiz hem de daha modern ve nezih bir Pazar yerine dönüştüreceğiz. İdari bina, veteriner odası, mescidin yer alacağı hayvan pazarında vatandaşlarımız hayvan alım satımında daha sağlıklı ve rahat koşulları oluşturacağız. Kızıltepe’mizde doğa ve çevreyi korumak birinci görevlerimizdendir. İlçe genelinde ağaçlandırma çalışması ile hem ilçenin yeşil bitki örtüsüne katkı sağlayacağız hem de daha temiz ve doğayla bütünleşen bir ilçe oluşturacağız.” diye konuştu.

YETİM ELİ PROJESİ

Kavan, şöyle devam etti: “Yetimlere sahip çıkmak için belediye bünyesinde “Yetim eli” diye bir proje gerçekleştireceğiz. bu projeyle babasız büyümek zorunda kalan çocuklarımıza yardımcı olacak ve halkın da yardımlarıyla burada rol oynamasını sağlayacağız. Belediye bünyesinde oluşturulacak aş evleri, başta yemek yapamayan yaşlılar, engelliler ve durumu olmayan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştıracak. Özellikle gençlerimizin bizlerden isteği olan spor salonları için farklı alan ve dallarda Kızıltepe’mizde her mahallede halı saha, basketbol sahası, masa tenisi ve antrenman yerlerini barındıran spor tesislerini gençlerimizin hizmetine sunacağız. Yine gençlerimiz için Belediyeye ait özel bir kartla 24 yaş altı tüm gençler için ulaşım sadece 1,50 TL olacak.”

İSTİŞARE MECLİSİ

Kavan, “Parklarda ve tesislerde insanların aileleriyle rahatça hareket edebilmeleri için, Parklarda ve belediye tesislerinde gece gündüz güvenlik sağlanacak ve buraların korumasını zabıta güvenliği tarafından yapılacak. İstişare Meclisiyle Kızıltepe Belediye bütçesinin nereye harcandığı, nasıl yönetildiği halk tarafından şeffaf bir şekilde denetlenecektir. Bu şeffaflığı ortaya koymak için Kızıltepe İstişare Meclisi’ni kuracağız. Belediyede yolsuzluk yapan olursa; işten atılacak, zarar tazmin edilecek, ifşa edilecek ve mahkemeye sevk edilecek. Tarıma elverişsiz arazi bulunduğu müddetçe, tarım arazileri asla imara açılmayacak. Yeni imar alanlarında ana caddeler en az 70 metre, ara caddeler ise en az 25 metre olacak. Belediye makam araçları sadece belediye hizmetlerinde kullanılacak, şahsi işlerde kullanılmayacak.” diye belirtti.